Стало відомо, хто тимчасово очолить ДБР

630_360_1579708345-492

Обов'язки директора Державного бюро розслідувань виконуватиме Олександр Соколов.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«У зв’язку з призначенням Ірини Венедіктової генеральним прокурором виконувати повноваження директора ДБР буде заступник директора Олександр Соколов», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада 17 березня підтримала подання президента про призначення на посаду генерального прокурора в.о. директора ДБР Ірину Венедіктову.

Президент своїми указами призначив Ірину Венедіктову на посаду генерального прокурора, звільнивши її від тимчасового виконання обов'язків директора Державного бюро розслідувань.

Що відомо про Олександра Соколова

Був курсантом Інституту підготовки слідчих кадрів для СБУ при Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого. Працював у СБУ в Харківській області, а також у МВС України.У 2019 отримав ступінь кандидата юридичних наук за спеціальністю кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність.

Наприкінці грудня 2019 року Володимир Зеленський вільнив Романа Трубу після скандалів із прослушкою з посади директора Державного бюро розслідувань і призначив тимчасово виконувати ці обов'язки Ірину Венедіктову. Після цього у ЗМІ поширилася інформація, що невдовзі Венедіктову переведуть на посаду Генпрокурора. Що зрештою і сталося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: