У Львівській ОДА розповіли про стан госпіталізованих з підозрою на коронавірус

_1584445613_613x321.79892229155_3_0

Стан госпіталізованих з підозрою на коронавірус в обласній інфекційній лікарні є середнім та легким.

Про це під час брифінгу розповів в.о. керівника департаменту охорони здоров’я ЛОРДА Андрій Васько, передає ІА Дивись.Info.

«В інфекційній лікарні перебувають 14 осіб з підозрою на коронавірус: 12 дорослих та двоє дітей, віком 3 і 15 років. У всіх них є епідеміологічний анамнез, тобто вони повернулися з-за кордону. У всіх них є респіраторне захворювання середньої форми важкості або у легкій формі. Таких пацієнтів, які б перебували на апараті штучної вентиляції легень немає», - розповів Андрій Васько.

За його словами, аналізи відправлені до Києва.

«Ми маємо по наростаючій звернення в інфекційну лікарню, яка буде приймально-сортувальним пунктом, там визначатимуть маршрут пацієнта після огляду інфекціоністом та проведення аналізу. Ми маємо від 12 по 20 звернень щодобово на предмет підозри на коронавірус. При відсутності епідеміологічного анамнезу і при легкому стану пацієнти можуть бути відпущені додому під карантин і спостереження сімейного лікаря», - розповів керівник департаменту.

Андрій Васько додав, що інфекційна лікарня має можливість прийняти 410 пацієнтів з них 10 на штучній вентиляції легень. Для надання допомоги, лікарня може залучити до 400 осіб медперсоналу.

«Лікарню уже звільнили від пацієнтів з іншими патологіями та підготували до боротьби із коронавірусом. Проводимо також завершальні підготовчі роботи по госпіталю у Винниках, 8-й міській лікарні а також фтизіопульмологічному центрі у Львові», - розповів  керівник департаменту.

Він додав, що триває процедура закупівлі апаратів ШВЛ, кисневих масок та інших засобів для проведення оксигенації пацієнтів і надання реанімаційної допомоги.

«В інфекційній лікарні на сьогодні є достатня кількість апаратів ШВЛ, всі точки доступу до кисню будуть забезпечені апаратами. Оголошені торги на 29 апаратів – вони будуть до середини квітня і також по спрощеній системі закупівель, які будуть ймовірно дозволені з сьогоднішнього дня будемо проводити закупівлю додаткової апаратури, в кількості, ми сподіваємося, до 40 апаратів. Також розраховуємо на поставки від благодійних організацій, і централізовані поставки від МОЗ.

Всі бригади екстреної медичної допомоги з кінця цього тижня будуть переведені на роботу з особами з підозрою на коронавірус і забезпечені засобами захисту.

Андрій Васько також закликав мешканців, яким понад 60 років не покидати домівки без нагальної потреби.

«Закликаємо перебувати вдома, в самоізоляції, і не контактувати між собою. Малозабезпечені та декретовані групи населення будуть забезпечуватися продуктовими наборами від органів соціального захисту. Наполегливе прохання- якщо є найменші катаральні явища - нежить, температуру чи кашель – перебувайте вдома і контактуйте зі своїм сімейним лікарем. Він зорієнтує вас щодо виклику швидкої або сам її викличе. Окреме звернення до представників обслуговуючих сфер – ретельно контролюйте температуру і стан ваших працівників, які виходять на зміну. Перевіряйте їх на предмет нежитю, температури чи кашлю, бо такі працівники можуть бути потенційним джерелом поширення інфекції в більших групах»,   - наголосив Андрій Васько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: