Українські підприємці проти пандемії: на що здатні меценати в умовах карантину

the-fear-4915904_1920

Заможні люди по всьому світу передають гроші на потреби боротьби з коронавірусом. ІА Дивись.інфо розбиралася, хто з українців вирішив долучитися до пожертвування.

Заможні люди по всьому світу передають гроші на потреби боротьби з коронавірусом. ІА Дивись.інфо розбиралася, хто з українців вирішив долучитися до пожертвування.

Пандемія коронавірусу у світі змінила чи не всі галузі повсякденного життя. Медицина, освіта, спорт, логістика, туризм, важка та легка промисловість,  – усі вони перевіряються на здатність встояти перед загрозою. Наслідки коронавірусу відчув на собі бізнес: американський підприємець Ілон Маск втратив 5,5 млрд доларів, гендиректор Луї Вітон 14 мільярдів, глава Амазон Джеф Безос 6,4 млрд доларів.

Водночас низка відомих людей передала на потреби боротьби з пандемією чималі пожертви: італійський модельєр Джорджіо Армані пожертвував 1,25 мільйона доларів, Донателла Версаче передала 200 тисяч євро відділенню інтенсивної терапії лікарні в Мілані, засновник Алі Баба Джек Ма відправ у США один мільйон масок і 500 тисяч тестів для виявлення коронавірусу. До боротьби з пандемією долучилися також Білл Гейтц – 100 мільйонів доларів, баскетболіст Руді Гобер – 500 тисяч доларів, бренд H&M – 500 тисяч доларів.

Серед українців до боротьби з коронавірусом долучилися підприємці, політики та зірки шоу-бізнесу.

Компанія експрес-доставки «Нова пошта» виділила 25 млн грн на обладнання та додаткові матеріали для лікарень Полтави і Полтавської області у зв’язку з поширенням пандемії коронавірусу Covid-2019.

«Ми закликаємо долучитися до цієї ініціативи увесь український та іноземний бізнес. Протягом років бізнес мобілізовував свої ресурси для захисту країни. Давайте зробимо це знову», – заявив у відеозверненні, опублікованому 15 березня на Facebook, співзасновник компанії В’ячеслав Клімов.

Читайте також: Хроніки коронавірусу: кількість хворих у світі за добу збільшилася на 13 тисяч людей

За словами засновників, вони відчувають свою відповідальність перед країною, адже пандемія несе загрозу здоро’ю їхніх працівників. Крім того, інший співзасновник «Нової пошти» Володимир Поперешнюк закликав владу проявити лояльність до підприємців і скоротити податкові ставки.

Національна мережа торговельних центрів «Епіцентр» продовжує роботу у штатному режимі. Керівництво компанії анонсувало, що щомісяця передаватиме на потреби медицини 40-50 мільйонів гривень, тобто 1% від оберту. Ці кошти компанія планує передати для придбання засобів індивідуального захисту та медичного обладнання. Зокрема йдеться про 100 апаратів штучної вентиляції легень у лікарні Києва, Київської області, всіх обласних центрів та великих міст України.

Фінансова установа «Монобанк» перевела працівників на дистанційний режим роботи для запобігання поширенню коронавірусу. Крім того, всім клієнтам підключили додаткову послугу кешбек «Карантин».

Клієнти банку отримують 20% кешбеку, купуючи на PlayStation Store, Xbox | Microsoft Store, Netflix, MEGOGO, Pornhub, Brazzers, AppStore і Google Play до кінця березня 2020. Крім того, співзасновник Монобанку Олег Гороховський закликав бізнес об’єднатися задля спільної мети. Разом з Євгенієм Черняком, Андрієм Федорівом, Володимиром Яценком і ще низкою жертводавців вдалося закупити 9 апаратів штучної вентиляції легень вартістю 248 тисяч гривень кожен.

Лідер гурту «Океану Ельзи» і народний депутат Святослав Вакарчук заявив, що передасть мільйон гривень для закупівлі медикаментів у лікарні Львівської та Одеської областей. Вакарчук зазначив, що йдеться про особисті кошти.

Читайте також: Підсумки засідання Кабміну: закриті кордони, припинені міжміські перевезення

«Що стосується коронавірусу. Не потрібно чекати дива від уряду. Його не буде. Жоден уряд на Землі не впорається з викликами пандемії самотужки, без підтримки громадян. Тож зробімо кожен, що може. Від себе передаю мільйон для закупівель необхідних матеріалів та техніки у опорні лікарні, зокрема у Львівській, Одеській областях. За результатами – прозвітуємо», – заявив Святослав Вакарчук.

Благодійні фонди Віктора та Олени Пінчуків у зв’язку зі спалахом коронавірусу Covid-2019 закупили для українських лікарень 10 апаратів штучної вентиляції легень.

Апарати надійдуть у лікарні тих регіонів, які, згідно з рекомендаціями МОЗ, можуть мати найбільшу потребу в них. Зокрема по одному апарату скерують у лікарні Волинської, Донецької, Закарпатської, Львівської, Луганської, Одеської та Чернівецької областей, а три апарати – у лікарні Києва.

Фонд Ріната Ахметова оголосив про придбання 20 тисяч експрес-тестів для виявлення коронавірусу.

Напередодні Фонд Ріната Ахметова вже передав МОЗ України дві партії апаратів ШВЛ штучної вентиляції легень, а також  кисневі концентратори для них й ізолюючий мобільний бокс, захисний біологічний і протихімічний костюм, 400 захисних одноразових комбінезонів, 10 тисяч захисних масок, безконтактні термометри.

Vodafone безкоштовно надасть своїм клієнтам на час карантину безлімітний доступ до соціальних мереж (Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest) і мессенджерів (текстові та графічні повідомлення в Viber, Telegram, WhatsApp, Skype та Snapchat).

«Ми хочемо, щоб обмеження, пов'язані з карантином, не стали приводом для соціальної ізоляції. В екстрених умовах як ніколи важливо залишатися на зв'язку, стежити за новинами або просто отримати підтримку друзів і близьких. Безкоштовний безлімітний доступ до популярних мессенджерів і соціальних мереж – наш внесок у підтримку соціальних зв'язків між людьми», – зазначає Андрій Отрощенко, директор з маркетингу Vodafone Україна.

Крім того, Vodafone разом з двома іншими українськими операторами - Київстар та Lifecell зробили безкоштовними дзвінки в роумінгу на телефони гарячих ліній українських відомств з питань спалаху коронавірусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: