Як громадянам України повернутись з Польщі: поради МЗС

unnamed (8)

Міністерство закордонних справ України пояснило, що робити громадянам України, яким потрібно повернутися з Польщі після введення карантинних заходів через коронавірус. 

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, у міністерстві радять намагатись дістатись до пунктів пропуску для автомобільного сполучення, що наразі працюють у цілодобовому режимі: «Ягодин-авто» (з польської сторони - «Дорохуськ»), «Рава-Руська» («Хребенне»), «Краківець» («Корчова»).

Зазначається, що там працюють українські консули.

- Зверніть увагу, що міське сполучення в Польщі обмежено.
- Зараз опрацьовується можливість введення додаткових рейсів міжнародного сполучення на маршрутах Варшава - кордон.
- Польська сторона запевнила про лояльне ставлення до наших громадян в питанні порушення ними міграційних правил країни, у випадку завершення терміну дії дозвільних документів на перебування.

Потім МЗС радить переконатись, що ви звернулися до посольства чи консульства у Польщі електронною поштою чи за телефоном гарячої лінії на їхній офіційній сторінці. Також можна звернутися на сторінках посольства і консульств у соцмережах.

Повідомте ваші ім’я та прізвище, місце перебування та готовність до повернення в Україну. Зверніть увагу, що наразі телефонні лінії перевантажені, тому оптимальний варіант - надіслати електронного листа з вашими даними.

Також ви можете зареєструватися у системі ДРУГ.

І потім чекайте на подальші інструкції щодо формування груп для повернення в Україну. Ситуація аналізується в режимі 24/7 і розробляються плани евакуації громадян України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: