Які свята відзначають 17 березня (іменини, народні прикмети)

foto-den-svjatogo-patrika_rect_4d7052923fc9faaab33f5ff1ae6a149d

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 17 березня в Україні і світі.

Свята та події 17 березня

День Святого Патрика, національне свято Ірландії, припадає на 17 березня. Воно також є і релігійним святом, на честь одного зі святих покровителів Ірландії, святого Патрика, з яким пов’язують прихід християнства в Ірландії.

Святий Патрік, як стверджують історики, народився в 387 році нашої ери. До того, як Патрік був зарахований до лику католицьких святих, він був простим хлопчиком з дуже забезпеченої англійської сім’ї. У віці 16 років розбійники викрали його з рідного дому і продали в рабство в Ірландію. 6 років Патрік пас овець і жив як і всі раби, які, до речі, у великій кількості працювали і у його батька. Одного разу вночі Патріку приснився сон, в якому незнайомець розповів йому про те, як можна повернутися на батьківщину. На наступний день хлопчик проник на корабель, що відпливав в сторону рідного краю. Пізніше йому приснився ще один сон, в якому тисячі ірландських голосів благали його повернутися назад, і тоді він знову відправився в Ірландію, почав нести Благу Звістку про спасіння во Христі.

Урочистості щодо цього Дня в Ірландії, як правило, включають в себе тематичні громадські паради і фестивалі.

Зелений колір асоціюється з Ірландією і в ірландській культурі прийнято носити зелений одяг або зелені аксесуари на День Святого Патрика. У деяких містах і населених пунктах навіть фонтани підсвічують зеленим світлом. Багато ресторанів пропонують їжу зеленого кольору в цей день.

Крім того, зелений трилисник є найпоширенішим символом Дня Святого Патрика. Згідно з легендою, Святий Патрік використовував три-листяні рослини, щоб пояснити Святу Трійцю язичникам в Ірландії і носити трилисник з тих пір також є популярним звичаєм.

Католицькі паломники з усього світу приїздять у день смерті святого Патріка - на гору Croagh Patrick, де проповідник молився і постив 40 днів до того, як Господь узяв його до Себе.

Іменини 17 березня

Цього дня іменини святкують: Данило, Василь, В'ячеслав, Юлія, Яків, Григорій, Акакій, Юрій, Георгій та Стратон.

Народні прикмети 17 березня

  • Якщо граки прилетіли, то через місяць сніг зійде.
  • Граки граються – на гарну погоду.
  • Якщо птахи летять на старі гнізда, весна буде дружна.
  • Граки зграями в'ються над гніздами, тривожаться – до мінливої погоди.
  • Граки кричать – до дощу.
  • Хто вранці першим граків зустріне, того чекає удача.
  • Якщо граки, які прилетіли, дружно взялися за ремонт старих гнізд, через кілька днів буде хороша і тепла погода.
  • Сни з 16 на 17 березня здійсняться через дванадцять днів.

Гороскоп 17 березня

Овен

Обставини можуть скластися таким чином, що оточення почне відмовляти вас від ухваленого раніше рішення: які б аргументи вони не наводили, стійте на своєму.

Телець

Зірки наполегливо рекомендують тримати під контролем емоції: ви будете схожі на слона в посудній крамниці – з відповідними наслідками.

Близнюки

Не варто слухати тих, хто вирішить передати вам чутки і плітки про вас, – швидше за все, їхні вчини будуть продиктовані не турботою про вас, а банальною заздрістю і злістю.

Рак

Причиною конфліктів з іншими може стати відчуття взаємного нерозуміння – не варто турбуватися з цього приводу: стіна, що виросла між вами та оточенням, зникне вже завтра.

Лев

На агресію, яку демонструватиме світ цього дня, не варто відповідати відповідно: якщо немає можливості відреагувати жартом і усмішкою, просто промовчіть.

Діва

Отримавши пропозицію перейти на нову роботу або придбати потрібну вам річ зі значною знижкою, не поспішайте ухвалювати  рішення: шанс, швидше за все, виявиться з підступом.

Терези

Втрутившись в чужий конфлікт, ризикуєте залишитися винним, тому краще спостерігати за тим, як знайомі вам люди інтригують і будують підступи одне одному збоку.

Скорпіон

Не найкращий день для підписання договорів, укладання угод та проведення ділових переговорів: в тексти документів може вкрастися помилка, а з людьми важко буде знайти спільну мову.

Стрілець

Категорично не рекомендується відвідувати місця великого скупчення людей і вступати в пересварку з агресивно налаштованими людьми – наслідки можуть виявитися непередбачуваними.

Козеріг

Важливо дотримуватися помірності у всьому – від харчування і міцних напоїв до спілкування з людьми: найкраще провести день на самоті – точніше, в компанії гарної книжки і улюбленого фільму.

Водолій

Щоб уникнути втрат від будь-які фінансові операції – починаючи від сплати за комунальні послуги і закінчуючи великими покупками – їх ліпше перенести на інший час.

Риби

Цього дня істина про те, що слово – не горобець, набуде для вас особливого значення: необережно або не вчасно сказане слово може завдати серйозної образи співрозмовнику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: