Наразі випадків коронавірусу на Львівщині не підтверджено, стан госпіталізованих – середній

померли

Усі 24 госпіталізовані  пацієнти у львівській інфекційній лікарні перебувають в стані середньої важкості, у деяких стан є ближчим до легкого, але враховуючи те, що всі вони повернулися з-за кордону, вони потребують діагностики.  

Усі 24 госпіталізовані  пацієнти у Львівській інфекційній лікарні перебувають в стані середньої важкості, у деяких стан є ближчим до легкого, але враховуючи те, що всі вони повернулися з-за кордону, вони потребують діагностики.  

Про це під час брифінгу розповів т.в.о. департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

Водночас, за його словами, після виписки пацієнтів, в яких тести дадуть негативний результат їх, найімовірніше, відправлять на двотижневий карантин.

«Ці пацієнти могли бути в контакті з пацієнтами, в яких може виявитися коронавірус і які ще чекають результатів тестів. На сьогодні забезпечити ізоляцію пацієнтів можливо тільки в режимі окремої палати, а не в режимі боксованої палати, просто пацієнти будуть мінімально контактувати між собою. Наприклад, якщо є група пацієнтів з одного вогнища – сімейне поступлення, то вони будуть перебувати в одній палаті. Всі решта будуть перебувати в окремих палатах, поки в нас буде така можливість», - розповів Андрій Васько.

Щодо експрес-тестів, то їх достовірність є невисокою і результати цих тестів не змінюють схеми лікування пацієнта.

«Пацієнта доставляють у лікарню і йому надається допомога не за результатами тесту, а за наявністю дихальних розладів. Якщо в пацієнта є дихальні розлади і є важкість стану, він шпиталізується і перебуває на стаціонарному лікуванні. За потреби йому застосовується киснева підтримка. В усіх інщих випадках наявність чи відсутність тесту не є показом для госпіталізації. При збільшенні кількості випадків виявлення хворих на коронавірус в Україні, його легкі форми будуть лікуватися в режимі домашнього карантину таким шляхом пішли всі європейські країни і весь світ. Аналогічним шляхом піде й українська медицина», – заявив Андрій Васько.

Він також заявив, що засобами захисту перша за все будуть забезпечуватися медичні працівники.

«Засоби захисту необхідні медичним працівникам, які надають допомогу пацієнтам з підозрою на коронавірус. Всі наші сили будуть кинуті на це. Засоби захисту людям, які переміщаються по вулицях, не потрібні. Не потрібно ходити по вулиці в масках – це не захищає від коронавірусу. На сьогодні всі державні та приватні підприємства припинили функціонування в звичному режимі. Якщо є легкі форми захворювання – невисока температура, насмарк,  - перебувайте вдома, не потрібно виходити на вулицю і шукати маски», – закликав Андрій Васько.

Як розповів голова ЛОДА Максим Козицький визначено 4 лікарні, які будуть нести первинне навантаження  щодо госпіталізації осіб з підозрою на коронавірус.

«Це обласна інфекційна лікарня, Центр легеневих захворювань і 8-а міська лікарня. Зараз ці заклади можуть прийняти на госпіталізацію близько 2 тисяч пацієнтів.  Одна десята місць для інтенсивної терапії вже готова, ведуться роботи, щоб до вівторка ця кількість була подвоєна», - розповів Максим Козицький.

ЛОДА і ЛОР вирішили виплатити медикам, які задіяні у допомозі особам з підозрою на коронавірус  допомогу у розмірі посадового окладу.

«Медикам морально легше буде працювати, коли вони будуть знати, що захищені матеріально. Ми сподіваємося, що у Львові медикам, які працюють у 8-й лікарні, місцева влада так само виплатить бонус, не очікуючи на кошти від уряду», – сказав Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: