Поліція розслідуватиме смерть жінки з коронавірусом у Чернівцях

поліція

У Чернівцях поліція розслідуватиме обставини смерті 33-жінки, у якої діагностували коронавірус. Про це повідомляє пресслужба поліції Чернівецької області.

У Чернівцях поліція розслідуватиме обставини смерті 33-жінки, у якої діагностували коронавірус. Про це повідомляє пресслужба поліції Чернівецької області.

Відомо, що жінка перебувала в лікарні з підозрою на інфікування коронавірусом, однак позитивні результати тестів надійшли вже після її смерті.

«Під час моніторингу мережі інтернет співробітники Чернівецького відділу поліції виявили інформацію про те, що через неналежне виконання службових обов’язків медичними працівниками внаслідок захворювання на COVID-19 померла 33-річна жінка. Для перевірки інформації, з’ясування всіх обставин і надання правової оцінки діям лікарів слідчі розпочали досудове розслідування», — йдеться у повідомленні.

Так, у дописі в одній із соцмереж було зазначено, що батьки померлої буковинки звинувачують лікарів у тому, що вони не надали належної медичної допомоги їхній доньці.

Водночас заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак наполягає, що коронавірус у цієї жінки був супутнім захворюванням і летальний випадок стався через симптоматику, яка непритаманна інфекційному захворюванню COVID-19.

Медична директорка Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Снігуряк розповіла, що причиною смерті пацієнтки був судомний синдром на тлі набряку головного мозку і не виключено крововилив у головний мозок.

«Це все сталося через те, що у неї складна патологія нервової системи. Окрім цього були порушення на тлі другої патології – ендокринної. І третє – це було ураження легень. І паралельно ми зафіксували коронавірус», — розповіла лікар.
За вказаним фактом слідчі Чернівецького відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі до 2 років або позбавленням волі на той самий термін.

Зараз проводиться досудове розслідування. Діям кожного медпрацівника, який був залучений до лікування померлої, нададуть правову оцінку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: