Великі промислові компанії Львівщини не зупинятимуть виробництва

20200318161610-7866

Великі промислові компанії, які працюють на Львівщині, не зупинятимуть виробництва через оголошений урядом карантин.

Водночас на заводах запровадили обмежувальні заходи відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я. Про потенційні збитки великий бізнес наразі не повідомляє, адже нині немає даних про те, скільки триватиме карантин та до чого призведе поширення коронавірусної інфекції в світі, пише Zaxid.net.

Як розповів речник «Бадер Україна» Андрій Лазорко, наразі всі їхні цехи працюють в штатному режимі. Компанія також приймає на роботу нових працівників. «Бадер Україна» є українською філією одного з провідних світових виробників автомобільної шкіри преміум-сегменту німецької компанії Bader GmbH & Co. KG. На двох заводах компанії на Львівщині працює близько 3,8 тис. людей.

Завод німецької компанії Leoni у Стрийському районі, який виготовляє електричні кабельні мережі для автомобілів Opel, Porsche, Volkswagen, Audi та інших, був змушений зупинити роботу кількох відділів, а їхніх працівників відправити у вимушений простій. Причиною закриття стало те, що європейські заводи-клієнти Leoni закрилися на карантин.

У компанії наразі також немає інформації про збитки. За вимушений простій працівникам відділів планують заплатити 2/3 від місячної заробітної плати.

Великій бізнес, який орієнтується здебільшого на внутрішній ринок, також не планує зупиняти виробництва, але частину працівників перевів на віддалену роботу. Наприклад, розташована у Львові компанія «Ензим» – найбільший виробник дріжджів в країні, яка посідає понад 60% українського ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: