Які свята відзначають 18 березня (іменини, народні прикмети)

recycling_image2011070705151064

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 18 березня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 18 березня в Україні і світі.

Свята та події 18 березня

Ураховуючи значну роль органів доходів і зборів у забезпеченні єдності і цілісності податкової та митної політики держави Указом Президента України від 11-го жовтня 2013-го № 554/2013 встановлено професійне свято «День працівника податкової та митної справи України», яке тепер відзначається щорічно 18-го березня.

18 березня проводять Всесвітній день переробки. Вперше виник в 2018 році під егідою фонду Global Recycling Foundation

Іменини 18 березня

Цього дня іменини святкують: Іраїда, Андрій, Костянтин, Кирило, Конон, Раїса, Юрій, Іван, Марко та Федір.

Народні прикмети 18 березня

  • Якщо погода на Конона ясна, то літо буде теплим, а граду не буде.
  • Якщо грачі починали гніздитися, то через 20 днів можна починати посівну.
  • Якщо до дня Конона в лісі пішли проліски, сміливо можна починати оранку.
  • На Градаря день з ніччю зрівняється, зима закінчується. Починається весна і весняні клопоти.
  • Хоча б на день Конона Градаря була і зима, починай орати город, і ти тільки почни в цей день, неодмінно город буде добрий і овочу буде багато.
  • З цього дня копали городи та вивозили гній. Робити це треба таємно, приховано, щоб ніхто не побачив і не наврочив. За прикметами, хто не забуде копнути землю, поважаючи таким чином Конона, того він віддячить піклуванням та багатим врожаєм.
  • Треба викопати три ямки для боротьби зі шкідниками. Одна для мошки, друга для суші, остання для хробаків. За повір'ям, це повинно врятувати від посухи, а так само від нашестя комах.

Гороскоп 18 березня

Овен

Рекомендується вирішувати важливі питання, на врегулювання яких ви довго не наважувалися: люди будуть схильні відповідати згодою на будь-яке прохання або побажання.

Телець

У цей день можна багато чого встигнути, особливо якщо заздалегідь розпланувати свої дії і в обов'язковому порядку врахувати деталі, які можуть стати перешкодою на шляху досягнення мети.

Близнюки

Справа, розпочата цього дня, спочатку може здатися важкоздійсненною, але насправді це не так – головне, не відступати від наміченого, тоді все складеться якнайкраще.

Рак

День, коли можна – і треба! – дослухатися до порад і зауважень оточуючих людей: зерно істини в їхніх словах, тому важливо прийняти їх до відома.

Лев

Сприятливими обіцяють бути будь-які ділові та фінансові операції: можна укладати угоди, підписувати договори та проводити переговори – партнери будуть схильні шукати і знаходити спільну мову.

Діва

Починаючи роботу над новим проєктом, необхідно врахувати важливий нюанс: успіх чекає лише на тих, хто буде працювати, не відволікаючись на сторонні дії і порожні розмови.

Терези

Відповідь на важливе запитання може прийти уві сні, головне – не забути напередодні ввечері сформулювати і поставити його своїй підсвідомості, тоді вона зможе правильно вас зорієнтувати.

Скорпіон

Необхідно потурбуватися про стан свого здоров'я: сильнодійні лікарські препарати необхідно приймати тільки в крайніх випадках, а від алкоголю ліпше і зовсім відмовитися.

Стрілець

Продумуючи плани на майбутнє, постарайтеся врахувати всі фактори, які можуть перешкодити вам рухатися вперед: буде прикро, якщо вони виявляться пізніше і стануть серйозною перешкодою на шляху до мети.

Козеріг

Бажано вирушити на зустріч з прекрасним: яскраві художні враження, отримані цього дня, збережуться надовго, в деяких випадках – на все життя.

Водолій

Обираючи напрям своєї діяльності потрібно дослухатися тільки до свого внутрішнього голосу – чужі поради можуть мати винятково рекомендаційний характер.

Риби

У стосунках з коханою людиною може виникнути незначна напруженість – не варто погіршувати становище, з'ясовуючи стосунки і конфліктуючи без поважного приводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: