Йде мобілізація ресурсу: у ЛОДА запевняють, що наразі Львівщина забезпечена медичним обладнанням

маски1

В області йде мобілізації ресурсу, бо є розуміння, що найближчим часом до лікарень може поступати велика кількість пацієнтів.

Про це під час брифінгу заявив т.в.о. департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

«Ми максимально акумулюємо ресурси. В області найкритичнішими точками, які потребуватимуть забезпечення - це медичні установи, де надається медична допомога, і де персонал, можливо, буде працювати вахтовим методом і по два тижні перебувати на об’єкті. Так само це літні люди з незахищених верств населення. Просимо всіх волонтерів  і благодійників сфокусувати свою увагу на цих речах. На сьогодні всі заходи, які виконуються – це заходи мобілізації, щоб коли будуть пікові поступлення пацієнтів не було паніки», - заявив Андрій Васько.

Водночас, він заявив, що наразі область має достатньо необхідного обладнання.

«В області є достатній запас апаратури. Ми очікуємо отримання до 50 апаратів ШВЛ до кінця квітня. Вони будуть від середини квітня до середини травня поставлені на баланс наших лікарнеь. В частині дихальної підтримки критичною є не наявність ШВЛ, бо це вже важкі пацієнти, які мають дуже поганий прогноз на виживання, а якраз системи кисневого  забезпечення і неінвазивної вентиляції легень. Тобто масочної вентиляції через канюлі, але саме чистим киснем. Таких точок доступу до кисню у визначених лікарнях є близько 300, ми плануємо підняти їхню кількість до 700. Маски, трубки, всі решта розхідні засоби для проведення неінвазивної вентиляції легень є на етапі транспортування в область. На сьогодні вже 500 одиниць мають бути на балансі наших лікарень, очікуємо на отримання 8 тисяч масок різного калібру - від дитячих до дорослих. Пріоритетним нашим завданням, є підготовка кисневих систем забезпечення і дихальної апаратури,  і розхідників для прийняття пацієнтів», - розповів Андрій Васько.

Заступник директора обласної інфекційної лікарні Ігор Берник розповів, що відділення інтенсивної терапії закладу готове до роботи , наразі там немає жодного пацієнта, бо в жодного з них не було відповідних показів.

Він додав, що пацієнти та медики поки що забезпечені всім необхідним.

«Наші працівники мають всі необхідні засоби  індивідуального захисту догляду за пацієнтами. Пацієнти всім забезпечені, але вони мають бажання придбати собі чи засоби індивідувальної гігієни чи якусь булочку. Але вони не можуть вийти, тому ми звернулися, щоб не медичний персонал це робив, а можливо будуть охочі волонтери, які б могли сходити в магазин. Крім цього, лікарня має бути готова до прийому невідомої кількості пацієнтів, тому ми хочемо запастися деякими речами. Щодо медикаментів і засобів захисту ми забезпечені на 100%», - заявив Ігор Берник.

Він додав, що питання доставки на роботу персоналу є вирішене.

«Питання щодо добирання працівників на роботу не стоїть – всі сьогодні вийшли на роботу.  Організовано виїзд на роботу тих працівників, хто має працювати завтра. Ми звернулися до небайдужих громадян, хто по своїх справах їде з районів на роботу і має вільні місця, чи може виділити транспорт. Склали список працівників хто звідки їде і за вчорашній вечір це питання вирішили», - розповів Ігор Берник.

Як додав Андрій Васько, будуть організовані спецрейси для працівників усіх служб забезпечення.

«Область буде організовувати спецрейси, які будуть возити не тільки медиків, а й правоохоронців і всіх служб забезпечення - ДСНС, електрики. Віднині спеціалізований транспорт курсує. Графіки його ще внормовують. Голови РДА по кожній території мають напрацювати ще внутрішні маршрути. Багато структур, таких як пошта, чи обленерго справляються власними засобами», - розповів Андрій Васько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: