Похорон онлайн: в Італії родичі не можуть попрощатися зі своїми рідними

fraaquilin_68630044

Через те, що родичі загиблих від коронавірусу перебувають на карантині, вони не можуть відвідати обряд поховання. Так, один з італійських монахів, брат Акіліно Апасіті провадить похорони в онлайн-режимі: налаштовує режим конференції на мобільному телефоні, ставить його на труну і читає молитву.

У такий спосіб монаху вдається зберегти зв'язок між близькими людьми і відправити померлого за канонами церкви. 84-річний чернець Акіліно Апасіті належить до ордену капуцинів і служить в одній з лікарень Бергамо.

«Днями дама, - розповідає чернець в ефірі радіо Inblu, - не маючи змоги попрощатися зі своїм покійним чоловіком, попросила мене зробити цей жест. Я благословив тіло її чоловіка, здійснив молитву, і тоді ми обоє почали плакати по телефону. Ви відчуваєте біль від болю. Це момент великого випробування».

Український лікар, мешканець Риму Олесь Городецький, так пояснює ситуацію:

«Найстрашніше тут не сама смерть, а неможливість попрощатися. Часто родина на карантині і не може покинути приміщення, щоб попрощатися з небіжчиком чи поховати. Тут ідеться про близьких родичів: про батьків, про чоловіка чи жінку. В моргах нема місця, часто труни просто ставлять в ряд в церкві, а потім їх везуть в крематорії.

Цей старенький священник-монах молиться в каплиці лікарні, іде до хворих туди, де ще можна: стоїть в дверях палати. Кладе телефон на труну і в такий спосіб молиться разом з родичами померлого, які не можуть бути присутні на «похороні». Зі святими упокой».

Це фото з рухом поховальних колон в Італії опублікував Павло Клімкім. Він нагадав, що італійці спершу дуже легковажно поставилися до карантину, і тепер платять за це ціну. Також Павло Клімкін попросив відповідально поставитися до обмежувальних заходів українців, аби попередити хворобу.

Нагадаємо, за добу в Італії від коронавірусу померло 475 людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: