Російська пропаганда сіє паніку серед львів'ян через підконтрольні ЗМІ

1410366049

Співробітники підрозділу кібербезпеки Управління СБУ Львівщини відзначають зростання кількості фейкових публікацій у регіональних інтернет-ЗМІ щодо ситуації навколо поширення коронавірусної інфекції.

Як інформує прес-центр СБУ, один із відомих регіональних ресурсів розмістив статтю, де начебто невстановлені особи в захисних масках потай винесли тіло померлого від коронавірусу із львівської багатоповерхівки. Цю публікацію із посиланням на український ресурс для створення правдоподібної картинки поширило видання з російським доменом.

Ще одна маніпулятивна публікація з`явилася в іншому рейтинговому проросійському ЗМІ. У матеріалі наведено нібито рекомендації Львівської ОДА щодо запровадження карантину у місті. При цьому назва статті сформульована так, аби спричинити поширення паніки серед громадян.

Така ж ситуація спостерігається на деяких телеграм-каналах. Зокрема, в одній із спільнот виявлено користувача, який підшукує платформи з продажу українських акаунтів, що мають понад 10 тисяч підписників. Також його цікавлять спільноти, де об`єнуються соціально вразливі категорії громадян. Аналіз цих дописів свідчить, що завданням зловмисника є поширення панічних настроїв та створення ситуації недовіри до місцевої влади через начебто приховування інформації про коронавірус.

СБУ просить громадян вивірено ставитись до подібних інформаційних вкидів та не піддаватися на провокації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: