У компанії «Львівська Мрія» розповіли, як працюють з покупцями під час карантину

12654196_1032980536747988_4599989186009155107_n

З понеділка, 16 березня, задля безпеки покупців будівельна компанія «Львівська Мрія» впроваджує інформування і обслуговування в режимі онлайн .

З понеділка, 16 березня, задля безпеки покупців будівельна компанія «Львівська Мрія» впроваджує інформування і обслуговування в режимі онлайн.

Про це повідомив ІА Дивись.Infо директор компанії «Львівська Мрія» Андрій Борисов.

«Наша компанія дотримується всіх приписів і рекомендацій Міністерства охорони здоров'я й уряду щодо організації робочого процесу і заходів безпеки щодо співробітників і клієнтів. Також заради безпеки наших клієнтів ми використовуємо сучасні технології, які дозволяють у режимі онлайн ефективно спілкуватися. Відсьогодні всі консультації для клієнтів та мешканців спеціалісти компанії надають лише у телефонному режимі», – повідомив Андрій Борисов

Андрій Борисов зазначив, що будівництво багатоквартирних житлових будинків буде відновлено у посиленому режимі після закінчення карантину, а завершення і здача будинків буде відповідно до термінів.

Отримати вичерпну консультацію від спеціалістів компанії «Львівська Мрія» можна за телефонами або на електронну скриньку:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: