Садовий закликав державу підтримати бізнес, який не працює в умовах карантину

2020-03-20 20.52.28 city-adm.lviv.ua a994dfbb06fa

Мерія Львова звільняє від сплати оренди на час карантину ті заклади, які орендують приміщення комунальної власності, і були змушені припинити свою діяльність через введення карантину.

Міський голова Андрій Садовий закликає державу також підтримати бізнес, але не за рахунок бюджетів міст.

«Якщо кафе чи ресторан орендують приміщення в міста, ми на час карантину вводимо нульову ставку. Я би дуже хотів, щоби держава також підтримала бізнес, але не тим, щоб податки забирати з міст, а щоби ввела якісь окремі фонди, тому що ми всі сплачуємо податки в державний бюджет.

Ми порахували, що закон, який прийняла Верховна Рада, він дасть мінус 13% до бюджету міста. І я, чесно кажучи, маю запитання: є, наприклад, магазин чи аптека, які будуть мати надприбутки. І їх також звільняють від податку на нерухомість? Тобто з одного боку ресторан, який не працює, — так, його треба підтримати. Але якщо бізнес працює, то нащо його звільняти від податку? Тому я думаю, що президент має цей закон переглянути, і мають бути відповідні доповнення.

Ну, і плюс, у цілому світі виділяються значні кошти на підтримку бізнесу, але це виділяється з державних фондів. Подивіться, як це робиться в Ізраїлі, Франції, США. Є багато прикладів», — сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: