Трикотажна фабрика збудує на своїй території багатофункціональний комплекс

92e6e6a7f1b23caa5ad2108d2aba1b9d

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив реконструкцію нежитлових приміщень на вул. Шевченка у багатофункціональний комплекс.   

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив реконструкцію нежитлових приміщень на вулиці Шевченка у багатофункціональний комплекс.

Зокрема, виконком видав  ТзОВ «Трикотажна фабрика «Промінь» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію нежитлових приміщень на вул. Т. Шевченка, 31 під багатофункціональний комплекс з об’єктами ділового, культурного, обслуговуючого, комерційного призначення та апартаментами.

Площа земельної ділянки - 1,2267 га. Вона перебуває в комунальній власності і призначена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Згідно цільового призначення, ділянка також може бути використана для реконструкції нежитлових приміщень у багатофункціональний житловий комплекс з об'єктами ділового, культурного, обслуговуючого і комерційного призначення та житловими одиницями у верхніх поверхах. Ділянка розташована у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови у межах історичного ареалу міста.

Раніше це питання виносили на розгляд виконавчого комітету, однак перенесли через зауваження до висоти будівлі.

Як пояснив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач, будинок не буде вищим за сформовану у району забудову.

«Ми провели аналіз, подивилася вигляд Високого замку, костелу Ольги і Єлизавети та церкви Святого Юра. Найвища будівля цього комплексу є нижчою за ті, що там вже сформовані», – пояснив Любомир Зубач.

Своєю чергою, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев заявив, що забудовник збереже історичну промислову будівлю трикотажної фабрики, яка зараз не використовується, та реставрує її.

Гранична висота будинків становить 21,7 м, 30,1 м, 38,2 м та 46,0 м. Максимальний відсоток забудови ділянки – 47,00 %.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: