Аваков попередив, що карантинні заходи стануть ще жорсткішими

Безымянный858
Фото: коронавірус в Україні, ТСН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19 карантинні заходи в Україні стають суворішими.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook 21 березня.

Аваков анонсував, що вже протягом найближчого часу обмеження стануть значно суворішими.

"У країні вже введені обмежувальні заходи. вони будуть значно жорсткішими в найближчі дні - це продиктовано необхідністю. Це потрібно робити. В усьому світі обмеження і криза - всюди, як і у нас немає масок і респіраторів - і в США, і в Європі - паніка захопила величезні простори світу", - написав він.

Міністр також додав, що люди до кінця ще не зрозуміли ситуації та "чіпляються за колишні звички і голосно обурюються незручностями".

За повідомленням ТСН, міський голова Києва Віталій Кличко заявив, шо оскільки карантину дотримуються далеко не всі кияни та підприємства, починаючи від 23 березня, запроваджуються жорсткіші обмеження для протидії новому коронавірусу.

Мер зазначив, що Київ консультується з владою Уханя, який вже практично поборов COVID-19. За його словами, єдиним дієвим кроком є мінімалізувати контакти між людьми.

"Ми отримали цілу книгу, вона складена на основі їх досвіду у зупиненні розповсюдження вірусу ми вивчили, проаналізували один з головних запобіжних моментів це суворе обмеження контактів між людьми та максимальна ізоляція по домівках. Оскільки від 35 до 100 осіб - коло контактів інфікованого тому вірус і розповсюджується", - сказав Кличко.

коронавірус в Україні, карта на ранок 21 березня

Міський голова пояснив, що саме не виконання правил змушує владу вживати жорсткіші заходи, які мають стати дієвими.

"З понеділка, 23 березня, громадський транспорт буде перевозити виключно тих пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя нашого міста - це медичні працівники, рятувальники, правоохоронці, люди, які працюють в продуктових магазинах та аптеках, а також співробітники стратегічних підприємств", - зазначив він.

Нагадаємо, що станом на суботній ранок, 21 березня, в Україні підтверджено 41 випадок COVID-19: Чернівецька область — 25 випадків (1 летальний), Київська область — 3, Житомирська область — 2 (1 летальний), Дніпропетровська область — 2, Івано-Франківська область — 2 (1 летальний), Донецька, Львівська, Харківська, Тернопільська області — по одному випадку, Київ — 3 випадки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: