На Львівщині можуть ввести режим надзвичайної ситуації

15_main-1
Фото: відкриті джерела

Уряд ввів режим надзвичайної ситуації через коронавірус в трьох регіонах — Києві, Дніпропетровській і Івано-Франківській областях.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Тelegram-каналі.

«Уряд встановив режим надзвичайної ситуації в м. Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Відповідні рішення раніше були ухвалені регіональними комісіями з питань ТЕБ і НС у зв’язку з фіксуванням випадків захворювання на коронавірусну інфекцію», − повідомив він.

Жодних нових обмежень поки не передбачається, запевнив Шмигаль.

Раніше через поширення коронавірусу в Україні був введений режим надзвичайної ситуації в Київській та Чернігівській областях.

Влада Івано-Франківської області, де зараження коронавірусом підозрюють у більш ніж 50 осіб, попросила президента Володимира Зеленського і Кабмін ввести в Україні надзвичайний стан. Він, на відміну від надзвичайної ситуації, передбачає, зокрема, обмеження прав людини.

Як повідомив 24 канал, найімовірніше, 21 березня такий режим введуть і в Харківській та Львівській областях. Там напередодні виявили перші випадки коронавірусу.

Про плани уряду щодо Львівщини та Харківщини розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі шоу "Свобода слова з Савіком Шустером".

Ми сьогодні прийняли рішення про введення режиму надзвичайної ситуації в трьох регіонах України. Загалом вже запроваджено у 6 регіонах.

Очевидно, що завтра (21 березня – 24 канал) прийдеться запровадити ще, тому що сьогодні Львів і Харків, на жаль, долучилися до сумної статистики, – наголосив Шмигаль.

Він додав, що Кабінет Міністрів продовжує працювати практично цілодобово. Для боротьби з коронавірусом влада мобілізує усі можливі ресурси уряду, бізнесу, також долучаються прості українці.

"Коронавірус сьогодні перетворився на реальність. На жаль, ми втратили 3 людей. На жаль, щодня кількість хворих збільшується, а темп цього зростання пришвидшується. Це реальна загроза. Захворіти може кожен", – додав Шмигаль.

Також прем'єр висловив співчуття рідним загиблих від коронавірусу українців.

Режим надзвичайної ситуації вже запровадили:

  • у Києві;
  • Київській області,
  • Житомирській обласі,
  • Чернівецькій області,
  • Дніпропетровській області,
  • Івано-Франківській області.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: