Депутати зі Львівщини ініцюють розслідування в ДБР щодо «українофобних виступів» Бужанського

дбр

Чинні народні депутати від фракції «Європейська солідарність» Олег Синютка та Микола Княжицький звернулися до правоохоронців з проханням розслідувати заяви народного обранця від партії «Слуга народу» Максима Бужанського на наявність українофобних настроїв.

Про це повідомив Олег Синютка на своїй сторінці у Фейсбук.

Як пише Олег Синютка, 22 березня Максим Бужанський опублікував картинки з вулиць міст України після введення режиму карантину.

«Серед інших Бужанський показав начебто побиття мешканця Львова через його кашель в автобусі. Чистий фейк, бо жодного такого випадку у Львові не було», - пише Синютка.

Синютка вважає, що Максим Бужанський у такий спосіб прагне показати, що Львів є нетолерантним.

«Але фейку Бужанському було мало – він порівняв цю ситуацію з погромом євреїв у липні 1941 року, що стався після приходу нацистів до нашого міста. Мета цієї антиукраїнської провокації очевидна: показати, що «у Львові нічого не змінилося з 1941 року» і вже почалися погроми в «центрі бандерівщини». Методи провокаторів не змінилися від десятиліть: та сама брехня, те саме намагання виставити мешканців Львова і Галичини та України загалом, як недостойних жити в цивілізованій Європі.

Так, наче б-то для мільйонів українців і туристів з усього світу Львів не став символом європейськості України, нашої гостинності, толерантності й пошанування багатонаціональної і багатокультурної історії міста», - ділиться Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: