Ймовірно, Уряд схвалить матеріальну допомогу звільненим у час карантину, - Зеленський

долар

Володимир Зеленський у відеозверненні до українців пообіцяв налагодити надходження медичних засобів до всіх лікарень України, а також розповів про законодавчі зміни, що збирається схвалити Уряд у понеділок, 23 березня.

Відеозвернення опублікував Офіс президента.

Серед іншого, йдеться про надання матеріальної допомоги людям, що були скорочені у час карантину, а також запровадження кримінальної відповідальності за контрабанду засобів медичного призначення.

«Уряд домовився про співпрацю українських та китайських лікарів. Наші медики отримують від колег з Уханю успішний досвід боротьби з коронавірусом. Вчора у мене відбулась розмова з головою МВФ пані Крісталіною Георгієвою. Наші міжнародні фінансові партнери, включаючи Світовий банк, ЄБРР, МВФ запевнили про готовність допомагати Україні.

Сьогодні проходить засідання Уряду, де серед іншого буде прийнято низку важливих рішень, зокрема: заборона відключати електроенергію для населення; зміни до законодавства, які дозволять "Укрпошті" доставляти ліки; завданну НБУ, Мінекономіки та Мінфіну - впродовж тижня розрахувати програму кредитних канікул для бізнесу; виплата допомоги людям, які були скорочені через карантин; зміни до законодавства, які запровадять кримінальну відповідальність за незаконний еспорт товарів медичного призначення в період коронавірусу», - заявив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: