Одиноким львів'янам під час карантину доставляють продуктові набори

одинокі

У Львові запровадили низку заходів, які допоможуть максимально убезпечити одиноких літніх мешканців міста, а також осіб з інвалідністю від коронавірусної інфекції.

Про це повідомляє пресцентр Львівської міської ради.

Зокрема, самотніх львів’ян, які перебувають на обліку в міському центрі територіального обслуговування, фахівці установи забезпечують продуктами харчування, необхідними ліками та засобами гігієни. Їм доставлятимуть продуктові набори упродовж усього періоду карантину.

«На обслуговуванні міського терцентру перебуває близько 2 000 самотніх осіб. Кожен фахівець установи має під індивідуальною опікою 10 львів’ян. Соцпрацівники постійно спілкуються з ними, з’ясовують їхні потреби, пояснюють, що нікому не варто виходити з дому, бо можна захворіти. Є відвідини та телефонні дзвінки, доставка продуктових наборів, які міському терцентру допомагають комплектувати волонтери», — розповідає Галина Слічна, керівниця штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Covid-19 у м. Львові.

Також вона додала, що на таку ініціативу міста відгукнулось багато небайдужих мешканців міста та волонтерів.

«Управління соціального захисту уклало угоду про закупівлю 200 продуктових наборів, які також передамо самотнім стареньким та людям з інвалідністю. У складі проднабору — олія, цукор, сіль, макарони, борошно, консерви та інші продукти довготривалого зберігання. Звичайно, за необхідності, ми закупимо таку кількість продуктів, яку буде потрібно», — розповів Ігор Кобрин, начальник міського управління соціального захисту.

Зазначимо також, що у Центрі соціальних служб, що на вул. Театральна, 10 працює пункт збору для допомоги одиноким людям під час карантину. Там приймають продукти харчування та засоби особистої гігієни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: