Як у Львові курсуватиме громадський транспорт у випадку запровадження надзвичайного стану

Strajk-Avtobus-19

У Львові розроблено механізм роботи спецмаршрутів на випадок запровадження надзвичайного стану.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, передає ІА Дивись.Info.

«Місто розробило механізм роботи спецмаршрутів, які будуть довозити медпрацівників і людей, які працюють на стратегічних підприємствах, до місць їхньої роботи. Для цього вже розроблені відповідні посвідчення. Відповідно, за надзвичайного стану працюватимуть автобуси і електротранспорт, але його кількість буде зменшено», - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами комунальний транспорт працює у звичному режимі, натомість приватні перевізники знову випустили на маршрути мало автобусів.

«Сьогодні громадський транспорт працює на маршрутах. Виїхали трамваї, тролейбуси, автобуси АТП № 1. Гірша ситуація з приватними перевізниками. Вихід на маршрути їхніх автобусів становить 32%. Це невеликий відсоток, але транспорт працює циклічно, якісно, тому нарікань немає. Дезінфекція транспорту проводиться двічі на день, водії забезпечені дезінфікуючими засобами. Також зараз діє постанова Кабінету Міністрів, відповідно до якої громадським транспортом можна возити не більше 10 осіб. Водії про це поінформовані. За порядком слідкує поліція. В четвер було складено 5 протоколів за порушення постанови Кабміну, в п’ятницю складено один протокол на водія трамвая. Сьогодні також поліція, спільно з представниками «Укртрансбезпеки», проводять відповідні рейди», - розповіла Ірина Маруняк.

Вона нагадала, що від сьогодні призупинена дія пільг на безкоштовний проїзд у громадському транспорті для усіх категорій громадян, які передбачені законодавством України, ухвалами сесії ЛМР та рішеннями виконавчого комітету.

«Це тимчасовий захід, і він буде діяти до закінчення карантину. Після закінчення карантину рішенням комісії ТЕБ і НС всі пільги будуть відновлені. Сьогодні в електротранспорті працюють контролери і перевіряють як люди оплачують за проїзд. Проте від завтра контролери будуть працювати у всіх трамваях і тролейбусах. Вони  також і контролюватимуть кількість пасажирів в салонах. Це буде дисциплінувати пасажирів і ми будемо виконувати постанову Кабміну», - розповіла Ірина Маруняк.

Вона також розповіла, що зараз також приватні підприємства укладають угоди з АТП № 1 для забезпечення перевезення їхніх працівників, у випадку, коли буде запроваджено надзвичайний стан.

«Перемовини ведуться з Ензимом, картонно-паперовою фабрикою, Сільпо, Ашаном, Метро», - розповіла Ірина Маруняк.

Вона запевнила, що інформація про те, що в АТП–1 примусово відправляють працівників у  відпустки за свій рахунок не відповідає дійсності.

«Інформація, що АТП № 1 відправляє у відпустку за свій рахунок водіїв не відповідає дійсності. Ми це перевіряли. Водії ідуть в оплачувану відпустку. Але, якщо водії самі хочуть піти у відпустку за свій рахунок, то вони мають на це право. Є профспілка на АТП № 1, яка не заперечує цього, але тільки за згодою працівників», - заявила Ірина Маруняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: