За тими, хто повернувся з-за кордону, організовано спостереження, – ЛОДА

1302235
Фото: Радіо Свобода

З поїздів, які у п’ятницю та суботу приїхали з Перемишля у Львів, вийшли понад тисячу осіб.  

Про це під час брифінгу повідомив т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько.

За його словами, на Львівщину у п’ятницю приїхало 5 потягів з Перемишля і два – в суботу. Загальна кількість – 5 тис. осіб. Більше тисячі людей вийшли у Львові.

«360 з них – з  Львівської області і Львова. Всі інші  –  з Волині, Закарпаття та інших  областей. ЛОДА координує  з сусідніми областями процес транспортування цих громадян до місяця проживання», – розповів Андрій Васько.

За його словами, хто перетинає кордон, буде організовано нагляд.

«На Львівщині  є пацієнти з інших областей – це ті, хто повертався власним транспортом з-за кордону, або люди з поїздів. Ті люди з поїздів, які перетинали кордон України у п’ятницю та суботу і мали ознаки хвороби, були шпиталізовані в інфекційну лікарню. Є контактні списки всіх пасажирів. Вони передані в інші області, щоб ці особи були взяті під нагляд», – розповів Андрій Васько.

Як розповів заступник директора з епідеміологічних питань Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Микола Когут, списки прибулих з-за кордону передаються у поліцію.

«Всіх, хто перетинає кордон, має провести на самоізоляції 14 днів. У нас є чіткий контакт з МВС, ми їм передаємо списки осіб, які перетнули кордон, і вони організовують спостереження за самоізоляцією таких осіб. І плюс медичні працівники, бо такі списки передаються для організації медичного спостереження. Можливо, у нас не є повний список таких. Кого не знайшли, закликаємо самим звернутися до лікаря і не чекати, коли прийде поліцейський. Якщо людина не свідома, то не допоможе ніяка поліція», – розповів  Микола Когут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: