8-ма лікарня готова приймати пацієнтів хворих на коронавірус, — Садовий

2020-03-24 12.44.40 city-adm.lviv.ua b1d866d4260b

У 8-й міській клінічній лікарні звільнено 360 ліжкомісць для пацієнтів, з яких 100 — для тих, хто потребуватиме підключення до апаратів ШВЛ.

Про це в ефірі радіо «Львівська хвиля» розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«На сьогодні, є базова Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня, у якій є 300 ліжок у корпусах. На сьогодні є госпіталізовано 40 людей. З них 1 людина у достатньо складному стані, інші, в принципі, у середньому, ближче навіть до легкого стану. Ми не маємо точного підтвердження чи у них є коронавірус, тому що чекаємо на результати тестів.

Загалом звернулось 113 людей, але велика кількість вже виписані, адже вони не отримали підтвердження. Зараз мудрість заключається у тому, що якщо ти себе погано почуваєш, то ліпше залишатись вдома, зателефонувати до сімейного лікаря чи на «103».

Я вчора їздив у нашу 8-му міську клінічну лікарню. Вона також є базовою для того, аби в майбутньому прийняти пацієнтів. Сьогодні вона є повністю звільнена. Там є 360 ліжок, з них 100 — якщо буде потреба в інтенсивному лікуванні та підключенні до апаратів ШВЛ. Наразі вже сформовані бригади лікарів. Є спеціальне приміщення для їх ночівлі, аби у них була змога працювати на роботі позмінно. Те ж стосується й інших наших міських лікарень, вони також готуються. Також в області визначені базові лікарні: Центр легеневого здоров’я, військовий госпіталь у Винниках. Там сьогодні немає хворих із підозрою на коронавірус.

Загалом у нас доволі стабільна ситуація. Якщо, дай Бог, ми незабаром запустимо нашу обласну лабораторію, ми будемо мати можливість оперативно отримувати результати. Возити всі тести до Києва — абсурд», — зазначив мер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: