Німеччина «загубила» 6 мільйонів масок у аеропорту Кенїі: триває слідство

58282095-8020-49F8-B27B-A3D43C59F7A5

Працівники німецької митниці розслідують зникнення шести мільйонів медичних масок стандарту FFP2, які влада країни замовила для медичних працівників. Їх втратили під час перевезення в одному з аеропортів Кенії.

Як повідомляє Громадське, вантаж мав прибути в Німеччину ще 20 березня, але наприкінці минулого тижня безслідно зник у Кенії.

При цьому, як зазначає видання, маски вироблялися німецькою фірмою, тож незрозуміло, чому їх везли в африканську країну.

«Що ж насправді сталося — чи це крадіжка, чи легковажність постачальника — зараз з’ясовують на митниці», — повідомило виданню джерело в німецькому уряді.

Речниця міністерства оборони Німеччини в коментарі Reuters зазначила, що за загублені маски ще не сплатили кошти, тому інцидент не призвів до жодних фінансових втрат.

Зазначимо, що маски стандарту FFP2 відфільтровують понад 90% часточок у повітрі й можуть використовуватися більш ніж один раз (за умови дезінфекції й правильного користування).

Der Spiegel зазначає, що всього уряд Німеччини виділив 241 мільйон євро для закупівлі захисного медичного обладнання для протидії епідемії коронавірусу SARS-CoV-2.

За останніми даними, в Німеччині 30150 випадків інфікування коронавірусом, з них 130 стали летальними, а 453 пацієнти одужали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: