ПЦУ почала виготовляти антисептики за рецептом ВООЗ (фото)

анти4
Фото: РадіоСвобода

Священнослужителі відділу соціального служіння Київської митрополії Православної церкви України (ПЦУ) почали виготовляти антисептики для рук за рецептом Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Безкоштовно їх роздають у різних містах України найбільш вразливим до інфекції групам населення.

Священнослужителі почали виготовляти антисептик для безпритульних та нужденних людей, пише Радіо Свобода. Протягом чотирьох років вони допомагали таким людям з їжею. Після оголошення карантину припинили роздачу їжі, утім, намагалися допомогти з антисептиками. Як виявилося, в аптеці дезінфікуючих засобів або нема, або ж вони надто дорогі. Відтак відділ соціального служіння Київської митрополії вирішив виготовляти антисептики самостійно.

Антисептики виготовляються за рецептурою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) із таких реагентів: етанолу або ізопропілового спирту, перекису водню та гліцерину. Станом на сьогодні у столиці та у Маріуполі, Харкові, Одесі роздано понад дві тисячі флаконів антисептика.

Дозатор, який розливає антисептик, був раніше вживаний, його купили в Черкасах. За час роботи священнослужителі загалом виготовили вже понад 4000 флаконів. За словами священнослужителів, вони робили б і більше, але немає сировини. Частину обладнання і сировину купила ПЦУ, частину надали благодійники.

«Деякі люди вирішили багато заробити, не розуміючи, що насправді вони накликають біду на себе і на всю країну. Це те саме, що в Голодомор вивозили продукти харчування за кордон, це те саме, що зараз роблять ті люди, які продають маленьку 50-мілілітрову баночку по 150 гривень, якої не вистачає ні на що. Тому що за протоколом антисептиком має оброблятися все», – зазначає керівник відділу соціального служіння Київської митрополії ПЦУ Роман Холодов.

Соціальне служіння Київської митрополії ПЦУ звертається до небайдужих із закликом долучитися фінансово або ж реагентами для виготовлення антисептиків. Інформацію для допомоги розмістили на своїй сторінці у фейсбуці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: