10 автомобільних міфів, які варто спростувати

IMG_1218

Вважаєш, що двигун нового автомобіля можна не прогрівати, а обслуговувати машину потрібно виключно у дилера? Ми зібрали десять найпоширеніших неоднозначних думок з приводу обслуговування та експлуатації автівок.

*партнерська публікація

Новий автомобіль – це відсутність проблем, а якщо щось станеться – є гарантія дилера

Гарантія у нового автомобіля є, але від проблем вона не позбавляє. Яким би не був досконалий автомобіль, зламатися він може після першої поїздки. Між тим бюрократична зв'язка «дилер - виробник» досить затягнута, і гарантійний ремонт може узгоджуватися тижнями. Тоді як за твої гроші дилер готовий провести ремонт тут і зараз.

Дилер витрачає величезні гроші на ремонти гарантійних автомобілів

Всі гарантійні роботи дилера оплачує виробник, тобто дилер не витрачає на ремонт твого автомобіля жодних грошей. Однак такі тонкощі ретельно приховуються. У будь-якому випадку навряд чи виробник скаже спасибі тому сервісного центру, який зачастив з гарантійними ремонтами. А значить, і співробітники сервісу не будуть бігти тобі назустріч з радісними криками.

Фото: Kaboompics.com

Обслуговуватися потрібно тільки у дилера або злетиш з гарантії

Злетіти з гарантії не можна — це суперечить закону про захист прав споживачів. Реальна ситуація така: якщо обслуговуватися не в офіціалів, то при настанні гарантійного випадку представники дилера постараються всіма силами відмахнутися від цього ремонту. Втім на твоєму боці закон і суд. І нехай буде з тобою незалежна експертиза.

Обслуговування у дилера коштує шалених грошей

Знову ж, вірно лише частково. Ніхто не може перешкоджати тобі закуповувати оригінальні запчастини самостійно у сторонніх магазинів. У цьому випадку сума в замовлення істотно зменшується, що тішитиме ваше око і гаманець. Хоча вартість робіт найчастіше змушує задумуватись, скільки яхт вже купив кожний автомеханік цього сервісу.

У дилера працюють професіонали, які знають мою машину як свої п'ять пальців

На жаль, ця солодка думка – теж міф. У дилера працює цілком собі середньостатистичний персонал. Хоча увагу людей і сконцентровано на одній марці, сам по собі цей факт не додає співробітникам ні відповідальності, ні професіоналізму. Тут як пощастить.

Натомість у компанії «ТРАНС-ВИМІР» професійно проводять роботи з випробувань та технічної діагностики будь-яких дорожніх транспортних засобів. Для того, щоб пройти техогляд авто, вам необхідно зробити декілька простих кроків. Якщо ви точно не знаєте, чи потрібен вам обов’язковий технічний огляд автомобіля, ви можете запитати та уточнити це у менеджера «ТРАНС-ВИМІР». Якщо ви впевнені, що вам потрібно пройти техогляд, «ТРАНС-ВИМІР» дозволяє це зробити на станціях шляхом попереднього запису. Для запису на техогляд потрібно заповнити коротку форму (кнопка зв’язку) або просто зателефонувати за номером, який ви бачите у розділі контакти.

Читайте також: Які автівки мають проходити техогляд і де це зробити (фото)

У разі спірних ситуацій можна звернутися в представництво бренду

Це не міф, звернутися дійсно можна. Міфом є думка, що звернення допоможе у всіх випадках. Більшість звернень закінчуються відсиланням клієнта назад до сервісу як до компетентної організації.

Фото: Alfonso Escalante з Pexels

Тільки оригінальні запчастини є гарантією якості

На цю думку теж не повівся тільки ледачий. Коротко: половина оригінальних запчастин виробляються сторонніми фірмами й з «оригінального» в собі містять лише емблему марки автомобіля. Крім того, найбільші виробники автокомпонентів зазвичай ведуть розробку деталей в тісній співпраці з автовиробниками та розробниками агрегатів. Ну а вже якщо ти купив стару машину, можеш бути впевнений, що в ній вже активно працюють неоригінальні запчастини.

На українському пальному автомобілі далеко не заїдуть

Поломки через погане пальне трапляються, проте зовсім не так часто, як заведено розповідати в сервісах і середовищі «тямущих» чоловіків.

Фото: Skitterphoto

Сучасні автомобілі не вимагають прогріву

Водії, що вірять в цей міф, зазвичай стартують з буксування відразу після пуску двигуна. Між тим, як не покращуй конструкцію двигуна внутрішнього згоряння, відмовитися від теплових деформацій неможливо. А значить, навіть найсучасніший автомобіль вимагає хоча б двох-трьох хвилин прогріву і плавної неспішної їзди наступні 10-15 хвилин.

Двигун шкідливо «крутити»

Від цього міфу переважно страждають покупці 3-4-річних машин з невеликими пробігами. Після трьох років експлуатації мотор, який не «крутили» вище 3000 оборотів, практично заростає нагаром і ще через пару років має всі шанси доповнити жирком моторного масла свою пісну паливну дієту, іншими словами — піймати проблеми з «чадом» мастила. Бензинові мотори, особливо сучасні, дуже схильні до високих обертів. І «крутнути» до п'яти тисяч на розігрітому моторі дуже навіть корисно, якщо, звичайно, не робити цього годинами.

*партнерська публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: