ПЦУ готова надати приміщення для лікування коронавірусу

епіфаній

Приміщення, які є в розпорядженні ПЦУ, за потреби будуть надані для прийому хворих. Про це повідомив у соцмережі глава Православної церкви України Митрополит Епіфаній.

Приміщення, які є в розпорядженні ПЦУ, за потреби будуть надані для прийому хворих. Про це повідомив у соцмережі глава Православної церкви України Митрополит Епіфаній.

У повідомленні йдеться, що найближчими днями вони будуть підготовлені, щоби у разі необхідності прийняти потребуючих обстеження чи лікування. Так планують зробити всюди, де є можливість та буде потреба, в єпархіях по всій Україні.

«Кожен із нас, як і мільйони людей у всьому світі, зараз переживає складний період змін – і зовнішніх, і внутрішніх. Змін в усьому, що раніше здавалося таким звичним, сталим і зрозумілим. Карантин ніби поставив світ довкола нас на паузу, змусив відмовитися від важливих повсякденних речей, особистого спілкування та зустрічей з рідними, друзями, колегами, позбавив можливості пересуватися у просторі та подорожувати, а дітей – щоденних забав і пізнання довкілля. Багато хто нині відчуває пригнічення й розгубленість, втративши контроль над ситуацією. Так, коронавірус буквально «закрив» людей вдома, але він «відкрив» дещо інше – те, що було приховане: недоліки в системах нашого життєзабезпечення, в організації життєдіяльності громад, у життєвих пріорітетах. А головне – він спонукав переосмислити наше ставлення до цінного дару Божого – здоров’я й життя, причому не лише власного, але й усіх, хто знаходиться поруч із нами.

Церква – завжди зі своїм народом, навіть у найскладніші часи. Тож і в нинішній ситуації ми не лишаємось осторонь, а свідчимо про свою віру у справах, адже саме це є тим діяльним добром, до якого покликана кожна людина. Приміщення, які є в моєму розпорядженні як Митрополита, за потреби будуть надані для прийому хворих. Тож найближчими днями вони будуть підготовлені, щоби у разі необхідності прийняти потребуючих обстеження чи лікування. Так ми будемо робити всюди, де є можливість та буде потреба, в єпархіях по всій Україні. Тож і цей непростий період пройдемо пліч-о-пліч разом. Так, як це було в буремні часи Революції гідності, коли Свято-Михайлівський Золотоверхий собор та трапезний храм святого апостола і євангелиста Іоана Богослова першими відчинили свої двері для борців за правду і на певний період стали не лише духовною підтримкою, а й рятівним та надійним прихистком та навіть операційною. Щоб Церква, як і раніше, – допомагала своєму народові, пам’ятаючи настанову Священного Писання: «Носіть тягарі один одного, і так здійсните закон Христа» (Гал. 6: 2).

Сьогодні Священний Синод дав роз’яснення, що через запровадження державною та місцевою владою посилених обмежень на пересування та зібрання можна, щоби богослужіння у храмах звершували лише священнослужителі та церковнослужителі, без особистої присутності мирян. Ми й надалі будемо звершувати богослужіння, приносити Безкровну Жертву за всіх і за все, знаючи, що кожен із вас долучається до нашої спільної молитви з дому, вмикаючи онлайн чи телетрансляцію. В інший час – протягом всього тижня – двері наших храмів залишатимуться відкритими для кожного, для особистої молитви, спілкування, прийняття Таїнств.

Вже завтра, 25 березня, о 12:00, долучаючись до заклику Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, під час спільної всеукраїнської молитви онлайн ми єдиними вустами проситимемо у Господа захисту від цієї згубної хвороби, допомоги у боротьбі з пандемією, а також будемо молитися за медичних працівників та всіх, хто жертовно служить ближнім.

Тож навіть у вимушених умовах зовнішніх обмежень Православна Церква України – з вами!

Церква з тобою», - написав у зверненні Епіфаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: