У Кабміні планують запровадити режим надзвичайної ситуації на 30 днів

шмигаль
Фото з відкритих джерел.

Кабінет Міністрів  планує продовжити карантинні заходи на 30 днів і розширити надзвичайну ситуацію на всю Україну.

Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, на якому члени Кабінету Міністрів перебувають у масках, передає УП.

«Статистика продовжує погіршуватися, тому сьогодні Кабінет Міністрів розгляне питання запровадження надзвичайної ситуації на всій території України і переведення в режим надзвичайної ситуації єдиної державної системи  цивільного заходу.

Режим надзвичайної ситуації планується ввести на 30 днів. Відповідно, всі карантинні заходи також плануємо продовжити на 30 днів», – сказав Денис Шмигаль.

Згодом на своїй сторінці у Фейсбуку Денис Шмигаль пояснив, що режим надзвичайної ситуації запроваджується до 24 квітня.

Крім того, у режим надзвичайної ситуації переведена Єдина державна система цивільного захисту. Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені на 30 днів до 24 квітня.

«Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І сьогоднішнє рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві», – написав Шмигаль.

Додатково до цього рішення Кабмін постановив:

  • належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
  • залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби;
  • усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
  • надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: