У Львівській ОДА розповіли про перші рішення обласного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації

собко

В обласний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації увійшло 57 осіб.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови ЛОДА Іван Собко, передає ІА Дивись.Info.

За його словами, штаб був створений за дорученням доручення обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

«Через загрозу поширення коронавірусу на широке коло мешканців Львівщини, враховуючи підтвердження двох випадків цією інфекції в області, комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про визначення режиму у Львівській області як надзвичайної ситуації. Прошу не плутати з надзвичайним станом, який вводить Верховна Рада України. Відтак всі людські, фінансові та інші ресурси, які необхідні для протидії і ліквідації наслідків по даній надзвичайній ситуації, буде централізовано, у випадку необхідності», - розповів Іван Собко.

Він додав, що до штабу увійшли  медики, управлінці, правоохоронці та військові. Головою штабу призначено керівника департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Андрія Васька.

За словами Івана Собка, одним з рішень штабу стосувалося інформування громадськості.

«Буде розроблено уніфіковану форму подачі інформації та звітності медичними закладами, насамперед для журналістів і громадськості. Оскільки інформація має бути правильна, перевірена і достовірна, закликаю всіх керуватися лише офіційними джерелами інформації - це офіційні сторінки ЛОДА обласної та міської рад», - заявив Іван Собко .

Враховуючи те, що найбільш вразливою групою людей від коронавірусу є особи пенсійного, похилого віку та окремі категорії соціально незахищених громадян, штаб розглянув питання максимальної мобілізації зусиль і ресурсів для допомоги таким громадянам.

«Ми також розглянули питання дотримання норм двох постанов Кабінету міністрів пов’язаних з коронавірусом. На жаль є моменти, які не до кінця врегульовані, суперечливі норми, і незрозуміло як їх трактувати. Це стосується заборони діяльності певних суб’єктів господарювання. Ми вирішили звернутися до центральних органів влади для врегулювання такої ситуації. Підприємці мають мати чітке розуміння. Ми не повинні рубати з плеча і валити економіку. Це питання уніфікації має бути днями врегульовано урядом – чітко виписані суб’єкти господарювання, які мають працювати», - заявив Іван Собко.

Він додав, що область готується до можливого запровадження надзвичайного стану, але наразі нових обмежень не запроваджуватимуть.

«Не варто переводити область в режим умовного надзвичайного стану», - підсумував Іван Собко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: