У Львівському центрі служби крові постала гостра потреба в донорах усіх груп кров

90642267_2971700796202789_2368044392041676800_o

Мер Львова закликав донорів користуватись безкоштовним таксі та здавати кров у Центрі на вул. Пекарській — у цьому є нагальна потреба.

Зараз у Львівському обласному центрі служби крові постала гостра потреба в донорах усіх груп крові. Мер міста Львова запропонував усім, хто може стати донором, скористатись послугою безкоштовного таксі, аби здати кров на вул. Пекарській. Така послуга буде активна з 26 березня.

«Мало ймовірно, що сьогодні можна знайти українця/українку, котрі не чули про загрозу COVID-19 або не відчували на собі наслідки карантину. Банк крові відчуває їх ще суттєвіше. Через введені обмеження та паніку навкруги, навіть активні донори не спішать здійснювати заплановані донації.

З виникненням нової загрози здоров’ю, відомі раніше не відступили: кров використовується для лікування захворювань, зокрема онкологічних. Кров потрібна жертвам, які отримали травми, спричинені нещасними випадками або стихійними лихами", — зазначають у Львівському обласному центрі служби крові.

«ДонорUA активно пропагує донорство крові за будь-яких обставин, особливо в скрутні часи, але ми розуміємо, що здоров’я донорів не менш важливе, ніж здоров’я реципієнтів. Ми закликаємо до свідомого донорства в будь-яких умовах», — зазначають у ДонорUA.

«Потрібна допомога. Карантин прогнозовано негативно вплинув на готовність донорів здавати кров. Є загроза залишитись без запасів на критичні випадки.

Від завтра починає працювати такий сервіс: кожного, хто готовий здати кров, ми завеземо в Центрі крові на вул. Пекарську і назад на таксі безкоштовно. Таку послугу ми маємо завдяки друзям з протестантської церкви. Телефон диспетчера — 0 (96) 457 54 47, Наталія», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: