В Україні вже провели п'ять трансплантацій кісткового мозку

трансплантація

У Києві провели п'яту трансплантацію кісткового мозку. Про це повідомляє голова ГО «Національний Рух «За трансплантацію!» Юрій Андрєєв у соцмережі Фейсбук.

У Києві провели п'яту трансплантацію кісткового мозку. Про це повідомляє голова ГО «Національний Рух «За трансплантацію!» Юрій Андрєєв у соцмережі Фейсбук.

«А тепер супер новина! Без зайвого пафосу, без камер, без піару та супроводу ЗМІ, у Київському обласному онкодиспансері провели вже П’ЯТУ ТРАНСПЛАНТАЦІЮ КІСТКОВОГО МОЗКУ !

Це перші подібні операції в Київській області!

Усі 5 аутотрансплантацій пацієнтам онкодиспансеру провели успішно. Попри всі проблеми із нестачею обладнання, попри відсутність фінансової підтримки, попри все…лікарі зробили все можливе, щоб врятувати важкохворих! При АУТО-ТКМ хворому вводять його власні стовбурові клітини, взяті у нього заздалегідь в ході лікування (наприклад, після кількох блоків хіміотерапії) і зберігалися в замороженому вигляді до моменту трансплантації. Такий вид лікування застосовується при різних лімфомах, нейробластомах, пухлинах головного мозку тощо. Потреба таких трансплантацій по всій Україні – 600-700 операцій щороку.

Лікарі Київського обласного онкодиспансеру проходили стажування у зарубіжних клініках та налагодили тісну співпрацю із іноземними колегами. Завідувач відділенням онко гематології Irina Gartovska організувала роботу на найвищому рівні.

Попереду ще багато звершень! Адже головна мета – проводити операції з трансплантації кісткового мозку від родинного та неродинного донора! Для мене таке досягнення обласного онкодиспансеру – особливе. Адже саме тут в 2016 році мені врятували життя. Я вірю в цих лікарів!

Наш Фонд сім'ї Андреєвих допоміг зробити косметичний ремонт у декількох палатах, щоб позбутися небезпечного грибку. Також спільно з Благодійний фонд "Сучасне село та місто" ми оплатили частину вартості необхідного обладнання – коагулометра. Наразі триває збір коштів – 210 тисяч гривень – залишок, який залишилося оплатити. Допомогти може кожен. В першому коментарі будуть реквізити. Трансплантації в Україні – бути!», - написав Андрєєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: