Партії, які фінансуються з держбюджету, закликають відмовитися від грошей через Covid-19

New banknote of five hundred Ukrainian hryvnias

На фінансування політичних партій України у державному бюджеті на 2020 рік передбачено майже 284 мільйони гривень. Координаційна рада партії «Громадянська позиція» закликає відмовитися від цих коштів, аби скерувати їх на боротьбу з коровірусом Covid-19.

«Громадянська позиція» оприлюднила відповідне звернення.

«Звернення до керівництва політичних партій, представлених у парламенті

Шановні колеги, однодумці і політичні опоненти. Перед українським суспільством, як і перед усім світом постав серйозний виклик – пандемія Covid -19. Зараз всі сили і можливі фінансові джерела слід скерувати на те, аби якомога безболісніше і з найменшими людськими втратами витримати це випробовування. Очевидно, що державна скарбниця не готова до такого виклику. Потрібна радикальна оптимізація коштів.

Координаційна Рада партії «Громадянська позиція»  звертається  до керівництва партій «Слуга народу», «Опозиційна платформа - За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос».  Саме цього переліку партій стосується привілей державного фінансування, згідно з Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції». Це право ви, політики, отримали, дякуючи людям, які за вас голосували. Тепер – ваша черга підтримати їх у боротьбі з Covid -19! У 2020 році, обсяг державного фінансування ваших політичних партій, становить 283 530,9 тис. грн. Закликаємо вас відмовитись від державного фінансування статутної діяльності політичних партій і скерувати кошти на користь охорони здоров’я і безпеки людей! Для цього достатньо надіслати до Нацагентства з питань запобігання корупції відповідну заяву.

У часи, коли під загрозою тисячі життів українців, політична складова має відійти на задній план. Суспільство підтримає і оцінить ваш крок!»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: