Ракетний катер РФ вторгся до морської зони України

держприконрон
фото Держприкордонслужби

Російський ракетний катер вторгся до виключної морської зони України на Одеському газовому родовищі. Про це повідомляють у Державній прикордонній службі.

Катер охороняє захоплені бурові вишки. Російський ракетний катер вторгся до виключної морської зони України на Одеському газовому родовищі. Про це повідомляють у Державній прикордонній службі, - пише РБК.

Повідомляється, що під час патрулювання Морська охорона України за підтримки прикордонної авіації обстежила райони газоконденсатних родовищ і виявила захоплені самопідйомні плавучі бурові установки «Україна» (перейменована на «Крим-1») і «Таврида». На працюючих бурових підняті прапори країни-агресора.

По мірі наближення до родовища на 5 морських миль, наглядова вахта кораблів Морської охорони розпізнала ракетний катер Чорноморського флоту, який патрулював поруч.

«На запит корабля Морської охорони про мету перебування військового корабля РФ у виключній (морській) економічній зоні України, той заявив, що здійснює в даному районі охорону економічної діяльності Російської Федерації і повідомив про обмеження наближення до бурових платформ ближче 1 морської милі», - йдеться в повідомленні.

Морська охорона продовжує збирати докази незаконної економічної діяльності РФ у виключній (морській) економічній зоні України під прикриттям військових кораблів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: