Спирт для виробників антисептиків може здешевшати у 5 разів, - законопроєкт

антисептик

Кабінет міністрів України спільно з державним Укрспиртом розробили законопроєкт, яким можуть звільнити виробників антисептиків від сплати акцизного податку при купівлі спирту. У такому разі, спирт для виробництва антисептиків подешевшає у 4,97 раза.

Про це повідомляють у пресслужбі Укрспирту, передає Громадське.

Відповідний законопроєкт мають розглянути на позачерговій сесії Верховної Ради. У разі затвердження, виробники антисептиків зможуть купувати спирт за ціною 37 гривень за літр — проти 184 гривень за літр (якщо у ціну включати акциз).

«Ми вважаємо, що такий закон дуже потрібен в умовах епідемії коронавірусу. Тож чекаємо від депутатів позитивного голосування за наш законопроєкт найближчим часом», — повідомив голова Укрспирту Сергій Блескун.

В Укрспирті наголошують, що дефіциту спирту в Україні немає. Наразі працюють 14 спиртових заводів, які виробляють достатньо спирту для того, аби забезпечити потреби економіки, а також проведення дезинфекції.

Напередодні в Укрспирті повідомили, що через підвищений попит на спирт там позапланово запустили ще 4 спиртові заводи. Також Україна заборонила експорт спирту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: