В МОН не виключають перенесення вступної кампанії на осінь

зно

Якщо школи не зможуть відновити навчання до червня, Міністерство освіти і науки готове перенести Зовнішнє незалежне оцінювання.

Про це заявила на брифінгу виконувачка обов’язків міністра освіти і науки Любомира Мандзій 26 березня.

Вона повідомила, що навчальний рік для більшості учнів завершиться 1 липня – за винятком випускників 11 класів.

«Якщо ми не будемо мати можливості повернутися в заклади освіти до червня, то на початку наступного навчального року у вересні ви будете мати можливість допрацювати матеріал з усіма учнями, який припадав на час карантину в Україні. Тому у вересні наступного року ми будемо мати можливість надолужити той матеріал, який ми пропустили на час карантину», – пояснила вона.

Мандзій пояснила, що, якщо школи зможуть повернутися до звичного режиму в травні, то основна сесія ЗНО почнеться орієнтовно «після 20-х чисел червня». Якщо ж таке повернення відбудеться в травні, то МОН планує організувати пробну сесію в межах червня.​

Водночас, якщо до червня заняття не відновляться і учні одинадцятих класів не зможуть завершити шкільну програму, МОН може провести пробну та основну сесії ЗНО в липні або серпні.

«Ми готові розпочати ЗНО в червні, ми готові розпочати в липні і навіть в середині серпня. Якщо ми готові розпочати його всередині серпня, то закінчиться процедура ЗНО, результати всередині вересня. За таких умов вступна кампанія до закладів вищої освіти завершиться до середини жовтня», – припускає голова МОН.​

Вона додала, що в разі завершення карантину в червні вступна кампанія буде продовжена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: