Наближення послуг до громадян у Гніздичівській ОТГ

91031661_596443394291844_2125977788971220992_n

Для наближення послуг до громадян у ЦНАПі Гніздичівської ОТГ видаватимуть посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів.

Це стало можливим завдяки участі в обласному конкурсі проєктів міжмуніципального співробітництва територіальних громад Львівської області. Адже спеціалісти економічного відділу подали проєкт, який став переможним і отримає фінансування з обласного бюджету у сумі 59 тис 752 грн. Проєкт реалізують до кінця 2020 року.

Загальна вартість послуги обійдеться у 224 тис 40 грн. Гніздичівська селищна рада зі свого бюджету скерує 100 тис 625 грн. Решту додадуть учасники проєкту: Бережницька і Зарічанська сільські ради по 10 тис грн; Вільховецька сільська рада – 15 тис грн та Млиниська сільська рада – 5 тис грн. Ще 5 тис отримають спонсорських коштів небюджетного внеску.

21 січня 2020 року сесія Гніздичівської селищної ради прийняла низку рішень щодо процедури доєднання до Гніздичівської ОТГ Облазницької сільської ради. Таким чином кількість споживачів адміністративних послуг значно зросла. Після об’єднання кількість жителів Гніздичівської ОТГ збільшилася на 1326 осіб і тепер становить 7958 осіб.

«Зараз у складі ОТГ – 13 населених пунктів, ще 19 населених пунктів – партнерів проєкту», - розповідає спеціаліст з проектної роботи Ірина Лабай. «Досі за отриманням посвідчення водія та реєстрації транспортного засобу, жителі Гніздичівської ОТГ та Жидачівського району зверталися у Сервісний центр МВС (колишнє Стрийське МРЕВ) у м. Стрию. А це щонайменше година їзди автомобілем від найближчого до цієї установи населеного пункту Жидачівського району, або 30 км», – зазначила Ірина Лабай.

7 березня 2019 року у Гніздичівській ОТГ розпочав роботу ЦНАП. Вже на початку своєї діяльності дана структура обслуговувала більше 8 тисяч мешканців Гніздичівської ОТГ, мешканців районного центру, де через відсутність спеціалістів певні послуги не надаються й досі, та мешканців населених пунктів сусідніх сільських рад району.

Начальник відділу ЦНАП Ольга Грима каже, що з часу відкриття у Центру відразу почали надавати 88 послуг: «За 2019 рік ми надали 6014 послуг, із них - 3526 платних послуг та 2488 – безкоштовних. В середньому це 501 послуга за місяць. За час нашої роботи відвідувачі неодноразово зверталися з проханням розширити їх перелік. Сподіваємося, що реєстрація транспортних засобів і отримання посвідчень водія стануть популярними послугами. Попередньо ми підрахували, що нею можуть скористатися більше, аніж 52,5 тис осіб».

Тут працюють державні реєстратори речових прав на нерухоме майно та з реєстрації юридичних і фізичних осіб-підприємців. Працівниками ЦНАПу за минулий рік залучено до місцевого бюджету більше 400 тис. грн.

Послуга з видачі посвідчень водія та реєстрації транспортних засобів включає в себе: обмін старого посвідчення водія на нове; отримання нового посвідчення водія у зв’язку з втратою чи викраденням; обмін посвідчення водія у зв’язку зі зміною особистих даних власника; державна реєстрація нового транспортного засобу (без огляду експерта); перереєстрація транспортного засобу у зв’язку зі зміною анкетних даних власника (без огляду експерта).

Переоформити всі документи у зв’язку зі зміною анкетних даних громадян можна буде за одне відвідування ЦНАПу.

Середня вартість реєстрації нових автомобілів - 150 грн, з пробігом - 210 грн. Якщо 10% жителів Гніздичівської ОТГ (потенційних споживачів послуги) – придбають нові автомобілі, то в рік дохід до бюджету від надання відповідної адмінпослуги в середньому становитиме 30 тис. грн, а від перереєстрації автомобілів з пробігом – 378 тис грн. Загалом за рік в дохід бюджету селищної ради поступить 408 тис. грн. На середньострокову перспективу це становитиме 2 млн. грн за 5 років.

За чотири роки роботи Гніздичівська рада реалізувала понад пів сотні проектів від регіонального до місцевого значення.

Дарія Зубрицька,

експертка із висвітлення і комунікації Львівського регіонального офісу Програми U-LEAD.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: