Пенсійний фонд України рекомендує мешканцям отримувати послуги онлайн

пфу

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області просить мешканців Львівщини дотримуватись карантину і залишатися вдома.

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області просить мешканців Львівщини дотримуватись карантину і залишатися вдома, - йдеться на сайті ЛОДА.

Утримуючись від візитів до сервісних центрів Фонду, громадяни не втрачають своїх пенсійних прав, а можуть їх реалізувати завдяки дистанційному обслуговуванню за допомогою онлайн-сервісів Фонду. Для цього потрібно зареєструватись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України  за допомогою електронного цифрового підпису або засобами інтегрованої системи електронної ідентифікації (GOV ID).

В особистому кабінеті вебпорталу є можливість:

- подати заяву про призначення пенсії в “один дотик”, заяву про перерахунок пенсії;
- отримати довідки, достовірність яких підтверджується QR-кодом (формиОК-5/ОК-7 (відомості про нараховану заробітну плату), довідка про розмір пенсії, довідка про страховий стаж (додаток 9) тощо);
- подати Анкету застрахованої особи для внесення/зміни/уточнення даних в Реєстр(і) застрахованих осіб;
- подати звернення (заяву, скаргу, пропозицію);
- активувати послугу безкоштовного СМС-інформування (щодо призначення/перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем та страхового стажу особи).

На вебпорталі Пенсійного фонду України функціонує кабінет страхувальника (роботодавця), в якому для працедавця доступна інформація щодо забезпечення соціальних прав його працівників. Зокрема, передбачено функцію, яка дає можливість роботодавцю одержувати інформацію для обрахунку лікарняних працівників через онлайн сервіси Пенсійного фонду.

Окрім того, у кабінеті також містяться відомості щодо звітності по сплаті єдиного соціального внеску і роботодавець може бачити зауваження до його звітів та рекомендації щодо усунення неточностей.

Завантажуйте мобільний додаток «Пенсійний фонд» за посиланням  і отримуйте доступ до електронних сервісів Пенсійного фонду України у зручному форматі з мобільних пристроїв (смартфонів та планшетів).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: