Свято театру: топ-5 артистів, без яких ми не уявляємо сцени та екрану

театр

Щороку 27 березня відзначається Всесвітній день театру. З нагоди свята ІА Дивись.інфо вирішила згадати українських акторів, завдяки яким ми любимо вітчизняні кіно та театр.

Щороку 27 березня відзначається Всесвітній день театру. З нагоди свята ІА Дивись.інфо вирішила згадати українських акторів, завдяки яким ми любимо вітчизняні кіно та театр.

Ада Роговцева

У 23 роки актриса отримала звання заслуженої артистки України, а вже цьогоріч, на 83 році життя, Роговцеву нагородили Золотою Дзигою – за внесок у розвиток українського кіномистецтва. За словами актриси, обидві нагороди вона розцінює як аванс і сподівається, що встигне віддячити за нього глядачам.

Ада Роговцева намагається віддячити з особливою наполегливістю: творчий доробок актриси складається з більш як 150 ролей в театрі, понад  100 теле- та кіноролей. Серед них роботи в картинах «Лісова пісня», «Салют, Маріє!», «Вічний поклик», «Камінний господар»,  «Було в батька три сини»,  «Два місяці, три сонця». Викладала акторську майстерність у Київському інституті театрального мистецтва імені Карпенка-Карого, а також в Київському університеті культури і мистецтв.

Також Ада Роговцева відома своєю патріотичною позицією.

Богдан Ступка

Уродженець Жовківщини, Богдан Сильвестрович Ступка ще за життя став «актором №1». Його обожнювала публіка не лише України, а й за кордоном.

Найбільш знаний Ступка за ролями у фільмах «Білий птах з чорною ознакою», «Кайдашева сім’я», «Вогнем і мечем», «Схід – Захід», «Водій для Віри», «Свої», «Серце на долоні».

Богдан Ступка також зіграв знакові ролі в театрі, як-от у виставі «Украдене щастя» Івана Франка, «Дядя Ваня» Антона Чехова, «Тев’є-Тевель» за мотивами творів Шолом-Алейхема, «Король Лір» Вільяма Шекспіра.

Ступка закінчив Львівську СШ № 4 (тепер Львівська лінгвістична гімназія). Богдан хотів вступити на хімічний факультет Львівського університету, але іспити склав невдало. По тому влаштувався в обсерваторію.

«Я міг стати хіміком, астрономом. Була у мене така сторінка в біографії: я працював у Львівському університеті лаборантом-обчислювачем по змінним зіркам, і один старий професор говорив мені: «Я з тебе, Богданчику, зроблю астронома». Не вийшло», — згадував Богдан Сильвестрович

Богдан Бенюк

У 2020 році Богдан Бенюк відзначився роллю Ломаки у фільмі Михайла Іллєнка «Толока». Глядач мимоволі переймається тією безпосередністю, з якою Бенюк втілюється у сценічних образах.

На рахунку Бенюка понад сотня ролей на сцені та в кіно. На сцені він відомий завдяки ролі Павлика у виставі «Фараони» О. Коломійця, ролі Жениха у виставі «Бронзова фаза» М. Зарудного, ролі Юрковича у виставі «Талан» М. Старицького. Знаний в кіно - за фільмами: «Дама з папугою», «Загублені в пісках», «Іван Сила», «Таємний щоденник Симона Петлюри».

Окрім того, Богдан Бенюк озвучував низку улюблених мультиплікаційних персонажів: зокрема озвучував Вовченя у мультфільмі «Капітошка»,  Шрека в однойменому мультику, Джона Сільвера в «Планеті скарбів», плюшевого ведмедя Татка в «Історії іграшок 3».

Ірма Вітовська

Цьогоріч Ірма Вітовська гучно нагадала про себе, зігравши роль матері у фільмі українського режисера Антоніо Лукіча «Мої думки тихі». Рекордними касовими зборами фільм багато в чім завдячує харизмі і таланту Вітовської.

Ще одна зі свіжих робіт актриси - роль дружини Симона Петлюри у фільмі Олеся Янчука «Таємний щоденник Симона Петлюри». Однак глядачам Ірма Вітовська найбільше запам'яталася за роллю простодушної Лесюні у комедійному серіалі «Леся+Рома».

Ахтем Сеітаблаєв

Знаний режисер кримськотатарського походження Ахтем Сеітаблаєв не втомлюється доводити, що «талановита людина талановита у всьому». Хоча виспускником Сеітаблаєв мріяв вступити на факультет фізичного виховання, однак провалив іспити.

В Київському академічному театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра Сеітаблаєва знають за ролями Ромео у п'єсі Шекспіра, батька у виставі «Омана довжиною у життя», а у Кримсьтатарському академічному музично-драматичному театрі за ролями Хосе у п'єсі «Кармен» і Кочкарьова у п'єсі «Одруження».

У 2019 році Ахтем Сеітаблаєв зіграв головну роль у фільмі «Додому» Нарімана Алієва.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: