Сьогодні вночі Україна перейде на літній час

litniy-chas
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Перехід на літній час у 2020 році відбудеться у ніч з суботи, 28 березня, на неділю, 29 березня.

Так, о 3:00 українці перемістять стрілки годинників на одну годину вперед, через що доведеться спати на одну годину менше, інформує УНН.

Так, згідно з постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу на території України" з урахуванням порядку обчислення часу, що діє в країнах Європи з 1996 року, уряд прийняв постанову запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого годинного поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4:00 на 1 годину назад.

Переведення годинників здійснюється головним чином для того, аби людина могла працювати, використовуючи при цьому менше штучного освітлення.

Таку процедуру переведення годинників застосовують у багатьох країнах світу, зокрема і в європейських державах, підлаштовуючись під зміну початку та закінчення світлового дня в різні сезони, повідомляє Уніан.

Як підготуватися й полегшити перехід на літній час

Людський організм, на думку вчених, набагато легше переносить перехід на зимовий час, ніж на літній. Все через те, що стрілки годинників переводять на годину вперед, а отже – люди менше сплять. Так, переведення годинників може викликати дратівливість і перепади настрою. А у людей, які страждають від серцево-судинних і хронічних хвороб, може спричинити проблеми зі здоров’ям.

Аби мінімізувати стрес від переходу на літній час, лікарі рекомендують за тиждень до цього почати регулярно гуляти на свіжому повітрі і лягати спати приблизно на 30 хвилин раніше, ніж зазвичай, поступово готуючи організм до змін.

Крім того, слід дотримуватися правильного раціону харчування, виключити навантаження на організм алкоголем і шкідливою їжею, а також пити багато рідини. І звісно ж, потрібно висипатися.

Дорослій людині для повноцінного відпочинку треба не менш ніж 7-9 годин сну, для дітей – 9-10 годин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: