Які пільги Львів надасть бізнесу і скільки це коштуватиме міському бюджету

1422880424-1484
Фото: УНІАН

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив заходи у місті для підтримки малого та середнього бізнесу.

Згідно з прийнятим рішенням,  підприємці, які користуються комунальними приміщеннями та окремими конструктивними елементами благоустрою, звільняються від сплати орендної плати. Крім цього, підприємці звільняються від сплати туристичного збору та за розміщення зовнішньої реклами. Понад те – забудовникам дозволили відтермінування сплати пайової участі  Водночас через ці пільги Львів втратить надходження до міського бюджету на загальну суму близько 12,5 млн.грн

За словами директорки департаменту економічного розвитку ЛМР Ірини Кулинич, у міській раді опрацювали багато звернень та пропозицій від підприємців і зрештою напрацювали такі пропозиції.

«Ми пропонуємо затвердити такі пільги у період карантину для суб’єктів малого та середнього бізнесу, зокрема звільнення орендарів від сплати орендної плати за користування комунальним майном. Якщо говорити про суму, то це приблизно 12,5 млн грн надходжень до міського бюджету. Також ми пропонуємо звільнити орендарів від сплати оренди за користування окремими конструктивними елементами благоустрою (це приблизно 4,6 млн грн. зменшення доходів до міського бюджету) та плати за розміщення зовнішньої реклами — це приблизно 5,4 млн на період карантину. Ми отримали більше 100 звернень від підприємців, що у них немає ресурсу, бо зупинився бізнес, відповідно, немає чим оплачувати. Також ми пропонуємо звільнити готелі від туристичного збору, хоча розуміємо, що більшість з них наразі є зачинені, і можливість відтермінування сплати пайової участі для забудовників, хоча станом на сьогодні, таких звернень не було. Ми також пропонуємо звернутись до органів податкової служби щодо розтермінування податків для підприємців і, відповідно, звертаюсь до власників нерухомості щодо зниження вартості оренди для підприємців», – пояснила Ірина Кулинич.

Вона додала, що управління туризму розроблятиме правила реалізації внутрішнього туризму та гостинності після закінчення карантину.

Натомість заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко розповів, що відділ Ділових індустрій ЛМР розпочне консультувати підприємців щодо того, як можна перепрофілюватись в період карантину.

«З наступного тижня пропонуємо разом з відділом Ділових індустрій консультувати, як правильно перепрофільовувати підприємства та дати розуміння того, яка продукція буде затребуваною на час карантину», – розповів Андрій Москаленко.

«Нам також треба перепрофілювати деякі наші програми. У нас була програма, коли ми компенсовували бізнесу проценти. Якщо підприємство буде перепрофільовуватись і купувати нове обладнання у співпраці з банками, то ми б могли компенсовувати ці відсотки. Той, хто зуміє оперативно перелаштувати себе, той і виживе. Наше рішення не ідеальне, ми ще будемо його допрацьовувати, але як базу можемо його брати», – додав міський голова Андрій Садовий.

Місто також звернеться до Верховної Ради та Кабміну щодо пільгового кредитування для підприємців.

«При сьогоднішніх процентних ставках ми є неконкурентоспроможні. Ми це бачимо по тих підприємствах, які працюють», – заявив Андрій Садовий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: