Аваков: зараз найбільшим злочином є порушення режиму карантину

91118997_2880467175373288_2348867594993270784_n
Фото: МВС

Наразі в Україні поки не потрібен надзвичайний стан чи комендантська година, але карантин має бути максимально повним, щоб не наражати на небезпеку себе, чи оточуючих.

Про це глава МВС Арсен Аваков в ефірі ТРК "Україна", повідомляє Департамент комунікації МВС України та МВС у Facebook

Міністр внутрішніх справ заявив, що під час перетину кордону всі українці підписували зобов’язання про самоізоляцію. Наразі поліція має всі бази данних і поступово контролює дотримання режиму.

"За останні декілька тижнів сотні тисяч людей повернулись в Україну, всі підписали зобов’язання про самоізоляцію. Якщо, наприклад, 200 тисяч осіб не будуть його дотримуватися, то ніякої поліції на них не знайдемо, в нас немає стільки людей. Якщо суспільство буде розуміти правила, а поліція буде лише це контролювати надзвичайні випадки, то тільки так це буде працювати. Поліція має всю базу громадян, які перетнули державний кордон, і ми контролюємо цю ситуацію. Йдуть перевірки, дзвінки. Якщо люди це будуть ігнорувати, то тоді буде штраф або ж кримінальна відповідальність", - заявив Арсен Аваков.

Як повідомляє УП, Аваков зазначив, що найбільшим злочином зараз є порушення режиму карантину.

"Люди наражають на небезпеку не лише себе, але й своїх рідних і оточуючих. Поки нам не потрібен надзвичайний стан чи комендантська година, але карантин має бути максимально повним. Якщо доведеться ввести комендантську годину, як це вже зробили у низці європейських країн, то доведеться вводити й надзвичайний стан", - зазначив він.

Аваков нагадав, що в рамках надзвичайної ситуації напрацьований механізм, коли за вказівкою головного санітарного лікаря поліція в разі необхідності примусово ізолює хворого.

Також Аваков зауважив, що рівень злочинності по всіх статтях знизився на 30%, однак активізувалися шахраї.

"Ми дуже активно намагаємось реагувати на всі фейки. Наприклад, нещодавно була ситуація, коли розсилались смс-повідомлення про те, що ніби-то якась фірма мала ходити по квартирам і дезинфікувати приміщення. Поліція це відслідковувала. Відсилали смс-повідомлення з попередженням, що це шахраї. Але такі злочини – не системні", - зауважив глава МВС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: