Другий літак із засобами захисту з Китаю прибув в Україну

3d199434c1a4c3618bbea30dd2e345af
Фото: Офіс Президента

Другий літак із Китаю з партією протиепідемічних засобів приземлився у неділю в аеропорту "Бориспіль".

Другий літак із Китаю з партією протиепідемічних засобів приземлився у неділю, 29 березня, в аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко в Facebook.

За словами Тимошенка, ця партія включає 300 тисяч респіраторів, 35 тисяч костюмів захисту, 1,8 млн звичайних медичних масок та інші засоби захисту.

На даний момент цей вантаж їде на логістичний склад і в обід виїде в кожен регіон України.

"Літак вночі вилітає за наступним вантажем до Китаю. З вівторка будемо мати два додаткових літака. Це допоможе аптечним мережам швидко наповнити ринок дешевими масками та іншими засобами захисту. Також вночі очікуємо на 100 тис ПЛР-тестів окремою доставкою", - заявив Тимошенко.

https://www.facebook.com/100001013792217/videos/2975078349202596/

НВ нагадеє, що 28 березня, у міжнародному аеропорту міста Сямень провінції Фуцзянь завантажили у літак партію медичних масок, захисних костюмів та інших протиепідемічних засобів для боротьби з поширенням коронавірусу, які відправлять в Україну.

завдяки тісній координації дій посольства і Генерального консульства України в Шанхаї з китайськими центральними і місцевими органами влади, були отримані всі необхідні авіаційні дозволи, узгоджені логістика та митні процедури.

«У контексті боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19, посольство України в КНР здійснює ретельний пошук сертифікованих медичних засобів і обладнання, а також продовжує надавати необхідне дипломатичний супровід вантажів гуманітарного призначення», — додали в посольстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: