Україна не може півроку не працювати, економіку потрібно запускати, — Шмигаль

шмигаль
Фото з відкритих джерел.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин в Україні через коронавірус, можливо, буде значно ослаблений менш ніж через два-три місяці після його введення. 

Для цього потрібно запускати економіку країни, щоб забезпечити українців роботою. Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV.

За його словами, уряд чітко розуміє, що у людей немає можливості так довго «просто сидіти вдома». Тому вже через декілька днів він зможе повідомити громадянам, як і що робитиме далі з карантином.

«Ми дуже добре розуміємо, що у багатьох людей, у більшості населення України немає фінансової подушки... Люди повинні заробляти гроші, економіку потрібно запускати. Україна також не та багата країна, яка може дозволити собі пів року не працювати, а просто сидіти вдома і дивитися телевізор», – підкреслив Шмигаль.

Він запевнив, що влада фінансово підтримуватиме громадян, які залишилися без заробітку.

«Дійсно, через карантин ми багато малого і середнього бізнесу змушені були зупинити, але ми підтримаємо цих людей якраз із цього фонду боротьби з коронавірусом – це передбачається», – пообіцяв прем'єр.

Також Шмигаль додав, що вже після великодніх свят уряд вирішуватиме, який сценарій вводити далі. Йдеться або про «китайський» – залучення короткочасних, але дуже жорстких обмежень, або про «м'якший, але з дуже жорстким виконанням санітарно-гігієнічних вимог» – тобто масковий режим, певне соціальне дистанціювання тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: