Кривавий березень: за місяць у зоні ООС загинули тринадцять бійців

77e1987ae2e2a1b7288f728aa6bb23717049b5ba-750x499
Фото з відкритих джерел.

Незважаючи на всі домовленості про припинення вогню на сході України, ми продовжуємо нести втрати. У березні загинули тринадцять бійців.

Іван Гавриляк, 33 роки, 72 ОМБр.

Уродженець Львова. Військовослужбовець 1-го механізованого батальйону 72 ОМБр. Проходив службу за контрактом з 2016. Залишилися батьки. Загинув 1 березня, близько 6:00, на позиції біля села Катеринівка (Попаснянський район). Похований на Личаківському цвинтарі Львова, на Полі почесних поховань №76.

Сергій Руських, 41 рік, 46 ОДШБр.

Уродженець Маріуполя. Сержант, військовослужбовець 46 ОДШБр. Працював на меткомбінаті «Азовсталь», згодом – у ДП «Маріупольський морський торговельний порт», механік перевантажувальних машин (начальник зміни). Очолював профспілку. Займався єдиноборствами. З 2018 проходив військову службу за контрактом. Залишилися мати, дружина та маленька дитина.

Загинув 1 березня, о 14:00 годині, поблизу с. Нижньотепле Станично-Луганського району, внаслідок влучення протитанкової керованої ракети у кабіну військового автомобіля КрАЗ, що підвозив продукти на позиції (на відстані 3,5 км від лінії зіткнення). Ще двоє військовослужбовців дістали поранення та двоє – бойове ураження. Похований на Алеї Слави Старокримського кладовища Маріуполя.

Володимир Черненко, 25 років, 58 ОМПБр.

Уродженець села Мамекине Новгород-Сіверський район Чернігівська область. Старший сержант, головний сержант 1-го механізованого взводу 1-ї механізованої роти 13 ОМПБ 58 ОМПБр. З багатодітної родини, де було шестеро дітей. Був призваний на строкову службу 15 травня 2015 року, з 1 березня 2017 проходив службу за контрактом. Батьки померли, залишились двоє братів та сестри.

Загинув 3 березня, близько 17:40, під час обстрілу. На даний час існує дві версії загибелі: перша – мінометний обстріл, друга – постріл снайпера. Згідно з повідомленням пресцентру ООС, станом на 18:00, внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще чотири захисники отримали поранення. Зафіксовано 7 обстрілів, зокрема після 12:00 — біля смт Зайцеве на Горлівському напрямку, з підствольного гараномету. Похований в селі Мамекине.

Дмитро Осичкін, 26 років, 57 ОМПБр.

Уродженець Новогригорівки (Генічеський район) Херсонська область. Старший солдат, військовослужбовець 34 ОМПБ 57 ОМПБр. Залишились батьки.

Загинув 5 березня, близько 23:00, на позиції поблизу селища Піски від мінно-вибухової травми внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої (ймовірно, граната Ф-1 з «розтяжкою»). Проводиться службове розслідування, версії про самогубство і необережне поводження не підтвердились. Пресофіцер 57 ОМПБр: «Це була втрата бойова, але не під час обстрілу». Похований в Новогригорівці.

Дмитро Фірсов, 40 років, 93ОМБр.

Уродженець Грузії. З дитинства мешкав у Донецьку. Лейтенант, командир взводу механізованого батальйону 93 ОМБр. З родини військовослужбовців. Мав вищу освіту. З перших місяців війни пішов добровольцем на фронт у складі батальйону «Донбас», брав участь в евакуації побратимів з Іловайського котла. З кінця жовтня 2014 проходив службу в 93-ій бригаді, 6-та рота. Пройшов бої за Донецький аеропорт, за опорний пункт «Мурашник», бої за Бахмутку, в районі Новотроїцького, Новоселівки Другої. Влітку 2015 під час боїв за Невельське зазнав контузії в результаті підриву БМП, у листопаді 2015 був поранений під час проведення розвідки біля смт Старомихайлівка. Нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни», нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» ІІІ ст. та ін. Залишилися дружина і син. Через війну родина виїхала з Донецька, з 2019 мешкає у Вінниці.

Загинув 6 березня від важких поранень внаслідок підриву БМП на невідомому вибуховому пристрої під час виконання бойового завдання поблизу Кримського, ще троє захисників зазнали мінно-вибухових травм. Похований у Вінниці, на Алеї слави міського кладовища.

Євген Черних, 29 років, 57 ОМПБр.

Уродженець селищі Райське (Новокаховська ОТГ) Херсонської області. Солдат 57 ОМПБр. Брав участь в АТО з 2014, 28 ОМБр, боронив Мар'їнку. Після звільнення зі Збройних Сил до кінця 2019 працював у Новокаховському КП «Муніціпальна охорона». У січні 2020 вступив на військову службу за контрактом і вдруге вирушив на фронт. Залишились батьки.

Загинув 8 березня, в результаті смертельних поранень, отриманих під час обстрілу вантажівки з ПТРК поблизу села Опитне. Ще двоє захисників дістали поранення та один – бойове ураження. Похований в селищі Райське.

Богдан Петренко, 33 роки, 72 ОМБр.

Уродженець села Кощіївка (Фастівський район) Київської області. Солдат, старший навідник гранатометного взводу 72 ОМБр. Залишились батьки, сестра та трирічний син. Помер 10 березня від поранень у ВМКЦ Північного регіону (Харків), куди був доставлений 4 березня з села Оріхове (Попаснянський район) з важким пораненням голови внаслідок обстрілу, після операції перебував у комі. Похований у місті Фастів, на Алеї Слави Інтернаціонального кладовищ

Віктор Солтис, 33 роки, 131 ОРБ.

Уродженець села Володимирівка (Петрівський район) Кіровоградської області. Молодший сержант, командир бойової машини – командир розвідувального відділення 131 ОРБ. Закінчив Жовтоводське профтехучилище за фахом маляра-штукатура. 2017 вступив на військову службу за контрактом, черговий контракт підписав 1 липня 2018. Залишились мати, сестра, дружина та двоє дітей (8 і 1 рік).

Загинув 10 березня, близько 9:30, від поранень внаслідок обстрілу вантажівки ГАЗ-66 з ПТРК поблизу селища Піски (Ясинуватський район). Похований в селі Володимирівка. У пресцентрі ООС повідомили, що один військовослужбовець загинув на місці, ще один згодом помер від поранень, 8 бійців дістали поранення.

Андрій Ведешин, 34 роки, 131 ОРБ.

Уродженець села Кинашів (Тульчинський район) Вінницької область. Старший солдат, військовослужбовець 131 ОРБ. Закінчив Національну юридичну академію у Харкові. Працював дільничним інспектором поліції в рідному селі. У травні 2017 вступив на військову службу за контрактом. Залишились мати, старший брат, дружина та 8-річна донька.

Помер 10 березня, близько 9:30, у гелікоптері, під час медичної евакуації, від поранень внаслідок обстрілу вантажівки ГАЗ-66 з ПТРК поблизу селища Піски (Ясинуватський район). Похований в селі Кинашів.

Ілля Пережогін, 26 років, 131 ОРБ.

Мешкав в селі Орлівка (Ренійський район) Одеської області. Молодший сержант, військовослужбовець 131 ОРБ. З 9 років мешкав на Одещині – бабуся Іллі оформила опіку над ним та його двома сестрами. Працював у місті Білгород-Дністровський. У 2017-2018 проходив службу в 56 ОМПБр та 28 ОМБр, брав участь у бойових діях, з 2019 – в 131 ОРБ.

Загинув 10 березня, близько 19:40, від кулі ворожого снайпера поблизу селища Піски. Похований в селі Орлівка.

Олексій Золін, 33 роки, 30 ОМБр.

Народився у Житомирі. Сержант, старший стрілець мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону 30 ОМБр. З родини військового. Закінчив технологічний коледж. У 2002-2004 рр. проходив строкову службу в 95 ОАеМБр. З 31 січня 2015 до 2017 року проходив службу за мобілізацією, 13 ОАеМБ 95-ї бригади. На початку 2018 підписав контракт на військову службу у тій же бригаді, з листопада 2018 проходив службу в 30 ОМБр. Залишились батьки, сестра і 3-річна донька. Батько – підполковник запасу, учасник АТО.

Загинув 19 березня, близько 19:30, під час бойового чергування на ВОП біля Новоолександрівки від кульового поранення в голову внаслідок снайперського обстрілу. Похований на Смолянському військовому кладовищі Житомира.

Володимир Мовчанюк, 36 років, 57 ОМПБр.

Народився у селі Андрушівка (Погребищенський район) Вінницької область. Молодший сержант, військовослужбовець 57 ОМПБр. З травня 2015 проходив службу за контрактом. Неодружений.

Загинув 30 березня від кулі снайпера на околиці селища Невельське Ясинуватського району, за повідомленням Вінницької ОДА – поблизу Первомайського. Поховання в Андрушівці.

Олександр Маланчук, 22 роки, 10 ОГШБр.

Уродженець Чернівців. Лейтенант, командир 3-го гірсько-штурмового взводу 1-ї гірсько-штурмової роти 8 ОГШБ 10 ОГШБр. Закінчив НАСВ ім. Петра Сагайдачного. 18 липня 2019 року вступив на військову службу за контрактом. Залишились батьки.

Загинув 31 березня під час бойових дій поблизу селища Лебединське (Волноваський район) від вогнепального поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: