Пізнавальний карантин: сім ютуб-каналів для дітей на кожен день тижня

навчвання1

Третій тиждень карантину дається взнаки не лише дорослим, але й дітям. Шкільні онлайн-уроки самому вдома робити нудно і не завжди зрозуміло, а батьки часто не  мають часу, щоби допомогти у цьому.

Розваги у квартирі чи будинку теж треба вже добряче обдумати, адже за 19 днів діти по декілька разів бавились забороненими раніше речами, бились і сварились, співали, танцювали, грали в теніс шкарпетками, про звичні іграшки й слухати не хочуть. Старших цікавлять виключно гаджети і зрідка прогулянки на повітрі, хоч і їх вже просять обмежувати.

Аби хоч якось урізноманітнити карантинні будні, ІА «Дивись. info» зробила огляд інтернет- ресурсів, які, можливо б, зацікавили ваших непосид.

  1. Ютуб канал – Цікава наука

Відео на цьому каналі регулярно оновлюють, контент розміщують такий, аби зацікавити і школярів, і студентів. Тут є перекладені й озвучені українською мовою науково-популярні та освітні відео на різні наукові теми з фізики та математики, біології, географії та навіть астрономії.

Засновники наголошують, що канал було створено задля покращення ситуації із науковою грамотністю серед глядачів, які бажають отримувати інформацію українською мовою.

Кількісь підписників майже 74 тисяч.

2. Канал Tokar.ua

Цей канал присвячений космосу, технологіям, історії та винаходам. Щопонеділка тут виходить нова адаптація корисного відео українською. Автори каналу озвучують невеличкі закордонні програми чи епізоди про науку, а потім роблять підсумки місяця та розповідають про останні новини світу технологій.

Канал створено ще у 2017 році і він має більше 15 тисяч підписників.

Тут цікавої інформації вдосталь і дітям, і навіть дорослим. От, для прикладу відео, де доступно розповідають, чому Кубань – це Україна.

3. Brusspup

Канал створено 2008 року. Зараз оновлення відбувається не так часто, але подивитись є на що.

Оптичні ілюзії, візуальна наука – будьте готові обдурити свій розум дивовижними анаморфними ілюзіями, які змусять вас ставити під сумнів погляд на реальність.

На канал підписалось майже 3 мільйони людей.

4. Канал Alpha Centauri Ukraine створений групою ентузіастів, які перекладають західні наукові ролики українською мовою. Головна мета проєкту – популяризація науки і розвиток наукової думки. 7 тисяч підписників.

5. Peekaboo Kidz (англомовний)

Канал розроблений для дітей молодшого шкільного віку, які полюбляють ставити дорослим дуже багато запитань. А навіть якщо і не запитують, все одно активно всім цікавляться.

Канал створюється в Індії, всі відео озвучені англійською мовою, що може навіть стати перевагою для тих, хто хоче підтягнути рівень іноземної під час літніх канікул. До того ж мова відео — чітка і проста, супроводжується англійськими субтитрами, так що можна вдосконалювати знання англійської, вивчаючи навколишній світ. А ще усі відеоролики (які тривають близько 5-6 хв) мають вигляд анімаційних кольорових сюжетів.

Зіркою каналу є Mr Binocs, або українською Містер Бінокль, що має вигляд зеленої хмари з окулярами-біноклем. Цей незвичайний містер динамічно, цікаво та доступно для дітей розповідає про вулкани, хмари, торнадо, еволюцію, атоми, ДНК, винаходи, а зараз навіть про коронавірус й багато-багато іншого.

6. Для найменших, які ще не знають ані англійської, ані про Космос, підійде канал Ц «З любов'ю до дітей».

Має більше 600 000 підписників. Тут є багато розвиваючих мультфільмів, уроків, казок  та дитячих пісень українською мовою. Весь матеріал зручно поділений на групи.

7. Ютуб-канал - Книга-мандрівка. Україна

Перший український мультсеріал, заснований на реальних подіях та нереальних пригодах — «Книга-мандрівка. Україна». Чому «книга»? Бо серіал створений на основі бестселера «Книга-мандрівка. Україна» від креативної агенції Green Penguin Media — а віднині персонажі, історії та відкриття ожили в українському YouTube! Як українцю розгадати писемність стародавньої цивілізації майя, не виходячи з кабінету? Чому ніколи не варто викликати на дуель Нобелівського лауреата? Хто допоміг Миколі Гоголю створити перше українське фентезі? Як харків’янка змінила світ балетної моди та ще й «Оскар» отримала? Героями мультсеріалу стануть всесвітньо відомі українці, об’єкти та події — на жаль, не завжди добре знані на Батьківщині. Події перших п’яти серій будуть розгортатися у Харкові та Римі, в Одесі та Гватемалі, на Полтавщині та Нью-Йоркщині!

Створено канал у 2018 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: