У Львові експрес-тести на коронавірус дали 7 позитивних результатів

IMG_5921
Фото ілюстративне. З архіву

За результатами 500 експрес-тестувань у Львові виявлено 7 випадків зараження на коронавірус.

Про це під час брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

«Це 1 водій трамваю, 3 – водії автобусів і кілька пацієнтів, які звернулися в наші лікарні. У водія трамваю ПЛР тест дав негативний результат, це означає, що людина можливо раніше перехворіла, бо експрес-тест показує позитивний результат у двох випадках – або коли інфекція є присутня в організмі або коли людина вже раніше перехворіла.  Ми також протестували всіх хворих, хто звернувся в наші лікарні або перебуває на лікуванні з запаленням легенів, на сьогодні це 131 людина - є 2 випадки підтвердження захворювання. Ці люди знаходяться в інфекційній лікарні», - розповів Андрій Садовий.

Він додав, що Представники ІТ-кластеру Львова мають намір закупити кілька тисяч експрес-тестів.

«Ми розширимо наші можливості. Треба тестувати працівників компаній, які працюють на доставці мешканцям продуктів. Представників наших комунальних закладів – водіїв, соціальних працівників будемо тестувати кожен 10 день», - додав Андрій Садовий.

Він також розповів, що лабораторія медичного університету найближчими днями почне проводити дослідження методом ПЛР.

За рішенням міської комісії  ТЕБ та НС від завтрашнього дня  торгові мережі мають бути забезпечені масками для покупців.

«Є обов’язковою робота магазинів по забезпеченню людям можливості бути присутніми в масках. Кількість масок буде збільшуватися в продажу, але великі супермаркети мають можливості і кошти це все організувати, - заявив Андрій Садовий.

Заборонено прогулянки на дитячих майданчиках, на спортивних майданчиках може займатися тільки по одній людині, перед і після заняття потрібно зробити дезінфекцію майданчика.

«Також з п’ятниці по неділю буде посилена робота муніципальної варти і поліції по патрулюванню парків і скверів, бо те, що ми бачили на вихідних, це поза межами здорового глузду, коли люди ватру палять, шашлики роблять. Це неприпустимі речі. Подивіться, що робиться в Італії, Іспанії», - обурився міський голова.

Наразі не визначений єдиний пологовий будинок куди прийматимуть вагітних з підозрою на коронавірус. Як розповіла керівниця міського штабу Галина Слічна, таке рішення має прийняти обласний штаб.

«Зараз ми маємо приміщення на Русових, де приймаємо вагітних, які мають підвищену температуру», - розповіла Галина Слічна.

Міська комісія з ТЕБ і НС також рекомендує львів’янам носити із собою документи.

«До Львова заїхала велика кількість людей. Ми  повинні знати хто є хто. І поліція буде контролювати тих людей, які повинні знаходитися на карантині, на самоізоляції. Якщо людина йде по вулиці, то можна подивитися по базі даних. Це наша з вами безпека. Якщо людина приїхала із-за кордону, і вона дала зобов’язання два тижні бути на самоізоляції – це має бути зробленою. Якщо ви маєте такі факти, що хтось це порушує – негайно телефонуйте в правоохоронні органи. Немає інших варіантів. Штрафувати і штрафувати. Тому що людина несвідомо може заразити велику кількість людей і можуть бути летальні випадки», – пояснив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: