У центрі Львова під час карантину на 60% поменшало сміття

dez
Фото з сайту «ГрінЕра Україна»

Натомість в інших районах міста мешканці розпочали генеральні прибирання помешкань та продукують на 30% більше сміття.

Під час карантину у центрі Львова у сміттєвих контейнерах на 60% поменшало відходів. А все тому, що під час пандемії COVID-19 припинили працювати майже усі ресторани, а в офісах працівники перейшли на дистанційний режим роботи. Натомість в інших районах міста мешканці за останні два тижні продукують на 30% відходів більше, аніж зазвичай. Особливо побільшало великогабаритного та будівельного сміття.

Про це повідомили в компанії «ГрінЕра Україна».

«Контейнери, які стоять у центральній часині міста під час карантину стоять наполовину порожніми. Це пов’язано із повною зупинкою роботи ресторанів, офісів та навчальних закладів. За останні два тижні у контейнерних майданчиках, які ми обслуговуємо, відходів поменшало на 60%», – розповів директор компанії «ГрінЕра Україна» Олексій Карнаушенко.

Водночас у інших районах міста контейнерні майданчики наповнюються значно швидше – відходів стало на 30% більше, що відповідає піковому навантаженню у святкові періоди. Зокрема на 10% збільшилася кількість органіки, адже люди почали більше готувати та їсти саме вдома.

«За нашими спостереженнями, за останні два тижні у львів’ян відбувається бум ремонтів та генеральних прибирань. Адже такої кількості одночасно викинутих старих меблів та інших великогабаритних предметів побуту ми давно не бачили. Тож можемо робити висновки, що під час ізоляції мешканці міста почали масово наводити лад у своїх помешканнях. Особливо це відчувається на Сихові», – зазначив Олексій Карнаушенко.

Тим часом компанія «ГрінЕра Україна» працює у штатному режимі та забезпечує безперебійний вивіз відходів зі Львова. Забір та вивезення сміття з міста відбувається, згідно з графіками. Загалом за добу у ці дні компанія вивозить 160 тонн відходів.

Також щоночі компанія дезінфікує 10-15 контейнерів та майданчиках, які обслуговує у Львові. Відбувається заміна чистих сміттєвих баків на ті, що потребують санітарної обробки, яку проводять на базі підприємства. У компанії «ГрінЕра» миттям контейнерів займається окремий відділ.

Довідка

Компанія «ГрінЕра Україна» з 2016 року у Львові надає комплексні послуги європейського рівня зі збору, сортування та утилізації твердих побутових відходів (ТПВ). Компанія забезпечує вивіз ТПВ та їх утилізацію для комерційних, бюджетних, комунальних і приватних споживачів. Для цього використовуються європейські підходи та техніки для збору відходів, зокрема, сміттєзбиральні машини класу Євро 5 та Євро 6, сучасні контейнерні баки, у тому числі підземного типу.

«ГрінЕра Україна»  у Львові займається сортуванням відходів, забезпечивши роздільний збір на три фракції: змішанні відходи, вторинна сировина та скло.  Сума  загальних інвестицій компанії в інфраструктуру міста склала 3 млн дол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: