Україна в 2020 році може отримати від МВФ $4 млрд, — Гетманцев

гетманцев

Отримані кошти планують направити до Стабілізаційного фонду.

Перший транш від Міжнародного валютного фонду в рамках нової програми Україна може отримати відразу після прийняття закону про неповернення банків колишнім власникам. Про це повідомив глава комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі Радіо НВ .

«Ми вже отримали офіційний лист від МВФ, офіційну заяву про те, що дійсно ці дві умови і якщо ці умови будуть виконані, то відразу ж кошти надійдуть в Україну, причому ці кошти надійдуть до державного бюджету. За нашими підрахунками, це повинно бути близько $4 млрд кредиту… $4 млрд у цьому році ми очікуємо. Тобто загальна сума — більше $8 млрд », — розповів Гетманцев.

Гетманцев наголосив, що ці кошти МВФ надає під 2−3% і Україна зацікавлена в цьому фінансовому ресурсі.

За словами депутата, отримані від МВФ кошти будуть спрямовані до Стабілізаційного фонду держбюджету.

Нагадаємо, що для отримання допомоги від МВФ Україна повинна була прийняти закон про неповернення банків колишнім власникам і закон про ринок землі. Перший законопроєкт був прийнятий в першому читанні на позачерговому засіданні парламенту 30 березня. 31 березня близько першої ночі Рада у другому читанні проголосувала за закон про ринок землі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: