Львівське ДБР відкрило провадження проти чиновника Нацполіції Михайла Банка

зловживання

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем Михайлом Банком, що займає посаду керівника управління Департаменту захисту економіки Національної поліції в Івано-Франківській області.

Про це повідомляє ГО «Антикорупційний блокпост».

Також Національне агентство запобігання корупції перевірить декларації Михайла Банка щодо незаконного збагачення, інформують активісти.

Приводом для порушення справи стало розслідування ЗМІ, у якому була оприлюднена інформація про придбання Банком автівок і будівництво готельного комплексу на гірськолижному курорті Буковель, що значно перевищують його офіційний заробіток.

Як йдеться у статті, Департамент захисту економіки, який очолює Михайло Банк, займався вимаганням коштів у місцевого бізнесу.

«Через суд отримував ухвалу на проведення слідчих дій і починали обшук: витягували комп’ютери, бухгалтерію, а з каси – гроші, документи. Через це паралізували роботу підприємств, а потім вимагали у бізнесу «викуп», - пишуть ЗМІ.

Національна поліція розпочала службове розслідування за участю працівників департаменту внутрішньої безпеки за фактами, описаними у розслідуванні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: