Львівський Центр легеневого здоров’я отримав обладнання та засоби захисту

91633194_613806152505895_1050436618487332864_n

Сьогодні Центр легеневого здоров’я отримав першу партію медичного вантажу з засобами індивідуального захисту та медичним обладнанням, закупленими коштом обласного бюджету.

У четвер, 2 квітня, Центр легеневого здоров’я отримав першу партію медичного вантажу з засобами індивідуального захисту та медичним обладнанням. Вантаж закупили на кошти обласного бюджету.

«Ми отримали зволожувачі,які ми постійно використовуємо, кисневі маски, ендотрахеальні трубки та інші розхідні матеріали. Сьогодні ми отримали невелику кількість цих засобів. Завтра має надійти основна партія на суму біля 5 млн. Вона буде розподілена  по лікарнях», - розповів генеральний директор Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру(Центру легеневого здоров’я) Любомир Рак.

«В центр легеневого здоров’я доставлено рукавички, маски, 50 захисних костюмів, а також розхідники до апаратів ШВЛ. Також для Центру легеневого здоров’я буде закуплено понад 20 апаратів ШВЛ. Крім цього апарати будуть надані благодійними фондами», - уточнив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Він додав, що цього тижня Львівщина отримала понад 8 тисяч тон медичного вантажу, який буде розподілений по лікарнях.

«Вчора перші вантажі пішли в Кам’янка-Буську та Сокальську лікарні. Також сьогодні буде відправлено вантаж у Стрийську та обласну інфекційну лікарні. Цього тижня також очікуємо додаткову поставку ПЛР тестів, думаю, що вони будуть доставлені завтра», - розповів Максим Козицький.

«Так виглядає, що впродовж цього і наступного тижня  лікарні першої лінії будуть забезпечені всім необхідним. Також на наступному тижні лікарні будуть забезпечені таким важливим елементом, як костюми біозахисту – це буде від 6 до 8 тисяч костюмів, які надійдуть у лікарні першої  і другої лінії. Після того як перша і друга лінії будуть укомплектовані засобами захисту нам треба починати думати про первинний рівень. Це 1400 лікарів, які теж будуть на передовій, оскільки до них звертаються люди. Це буде для нас великий виклик», - додав голова Львівської облради Олександр Ганущин.

Тим часом, як розповів Любомир Рак, Центр легеневого здоров’я продовжує приймати пацієнтів з важкими формами пневмонії.

«Вони поміщаються в ізольовані палати, а на 7 день проводиться експрес-тестування. Зараз в реанімації знаходяться 3 пацієнти з пневмонією,  з них один на апараті ШВЛ. Всі пацієнти обстежені обстежені  експрес-тестами - результат негативний. Також  у пульмонологічному відділенні перебувають  42 хворих з пневмоніями. У двох пацієнтів є підозра на коронавірус, результати відправляємо на ПЛР тест. Відділення, де є хворі на пневмонію і ті, які готові до прийому пацієнтів з підозрою на коронавірус-  ізольовані одні від одних і мають окремі входи», - розповів Любомир Рак.

Він додав, що лікарня забезпечена в повному обсязі респіраторами, засобами захисту та дезінфікуючими засобами, всі відділення для прийому пацієнтів пацієнтів з підозрою на коронавірус мають бактерицидні лампи. У лікарні для прийому таких пацієнтів готові 140 ліжок, які забезпечені доступом до кисню. З них 20 ліжок у реанімаційному відділенні. Наразі заклад має 8 апаратів ШВЛ, ще 20 мають бути закуплені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: